Следвайте ни

123 824 лв. дължат на община Димитровград собственици за неотложен ремонт 

viber icon

Собствениците на имоти в блок 7 на димитровградския бул. “Благоев” трябва да възстановят на общината сумата за извършения   авариен ремонт на сградата до края на следващата година. В противен случай, сумите ще бъдат събрани принудително по реда на чл.196 ал.6 от ЗУТ, пише в докладна за предстоящото заседание на ОбС.

Ремонтът бе извършен през 2017 г., тъй като фасадата на сградата бе опасна. От нея падаха отломки, а собствениците не предприеха ремонти в определения от общината срок. Така администрацията възложи строителните работи и ги заплати, те струват 141 029 лв. с ДДС. Самостоятелните обекти, общинска собственост в блока, са 3 апартамента и Художествената галерия, разходите за които са на стойност 17205,56 лв. , се посочва в докладната. Така за собствениците остава да възстановят сумата от 123 824 лв. 

 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?