Следвайте ни

Тийнейджърът Исмаил с три дела за кражби преди да убие

viber icon

16-годишният Исмаил Асан е тръгнал по кривия път далеч преди да извърши жестоко убийство след пиянска свада в Асеновград миналата година.  Срещу тийнейджъра има три висящи досъдебни производства за кражби. Това стана ясно на разпоредителното дело срещу него в пловдивския окръжен съд, по което е привлечен към наказателна отговорност за тежкото престъпление. Негов съучастник е 17-годишният Митко Асенов, който ще отговаря за грабеж на портмоне с 3 лева и стар мобилен телефон от жертвата Хайредин Юмер, както и че не е попречил на убийството.

Според прокуратурата в нощта срещу 26 май 48-годишният Хайредин Юмер се прибирал към къщи, минавайки през парк в кв. „Зъбчето“, където попаднал на групи роми, които си пиели. След спречкване Исмаил Асан го ударил и му счупил носа, Юмер паднал на земята, Асан му взел чантата, в която обаче нямало пари, само стар телефон „Нокия“. 

Асан и приятелят му Митко Асенов се отдалечили, но после по-малкият се върнал и започнал да скача по главата на Юмер, а след това го и душил. Мъжът починал на място.

Близките му не предявиха днес граждански иск и заявиха, че ще водят отделен процес за кръвнина. А делото за убийството на Юмер ще започне на 11 февруари при открити врати, въпреки че двамата подсъдими са непълнолетни. Съдия Силвия Цанкова заяви, че заради високия обществе интерес делото ще е публично.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?