Следвайте ни

Събират група за туристически преход до водопад „Лястовичи вир“

Всеки може да участва, маршрутът не е труден

viber icon

ОП „Туризъм“ към община Асеновград и Сдружение „Устремени“ организират туристически преход по повод Световния ден на туризма – 27-ми септември. Тази година датата се пада в почивен ден – неделя, което е добра възможност за участие на повече хора. Инициативата се провежда за 4-ти пореден път и за участието не се заплаща такса.

Маршрутът на прехода преминава през живописния и леснодостъпен водопад "Лястовичи вир", скрит в красивата долина на река Голяма Сушица. Не е необходимо участниците, които ще се включат, да притежават туристическа подготовка. Трасето е изключително леко и достъпно. Целта е да се популяризира пешеходният туризъм, да се мотивират хората да се движат повече пеша и да опознаят красотата на Родопите в асеновградския край.

Началният час за тръгване е 10:00 ч., а мястото – центърът на село Долнослав. Преходът ще започне с беседа за красивите вековни чинари и културно-историческото наследство на района. После маршрутът продължава през обзорната местност "Къркарман" и достига го атракционното селище "Wild city". Трасето ще премине и през места, на които се открива незабравима гледка към язовир "Сушица" и голяма част от Горнотракийската низина. Малко след това, туристическият преход ще навлезе в гористата долина на река Голяма Сушица.

Достигайки до водопада, всеки ще има възможността да направи снимки, за да запечата посещението си на това изключително красиво място. Ще остане време и за обяд. В 14:00 ч. групата тръгва по обратния маршрут и около 16:00 ч. се очаква преходът да приключи на същото място, откъдето тръгна. Общото време за преминаване на маршрута е 6 часа. Трасето е подходящо за деца, както и за туристи със средно добра/ниска физическа подготовка. Транспортът до началния пункт е личен ангажимент на участниците. Щеки всеки може да си носи по своя преценка, ако има нужда от такива. Обувките трябва да са удобни за разходка в планински и полупланински местности. Добре е туристите да си носят вода или течности – поне 2 литра, както и пакет суха храна .

При неблагоприятна прогноза за времето и евентуална отмяна на събитието или промяна на маршрута ще бъде съобщено своевременно. При провеждане на прехода ще се спазват всички противоепидемични мерки, указани в заповедите на Министерство на здравеопазването към настоящия момент. За участие в събитието се попълва декларация за информирано съгласие.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?