Следвайте ни

Пещера Добростански бисер край Асеновград посреща туристи от юни

Обектът ще отвори врати в Световния ден на околната среда

viber icon

Пещера „Добростански бисер“ край Асеновград е в готовност да посреща туристи. Обектът ще отвори врати на 5-ти юни – по повод Световния ден на околната среда. „Очакваме висока посещаемост през този сезон. Убеден съм, че загубите заради по-късното отваряне ще бъдат възстановени. Пещерата ще приема посетители при строго спазване на всички противоепидемични мерки и изисквания, съгласно заповедта от Министерството на здравеопазването. Очакваме и апелираме най-вече българските туристи да посетят „Добростански бисер“. През миналата година пещерата бе посетена от около 3 500 туристи“, каза директорът на ОП "Туризъм" към община Асеновград Димитър Кирков.

Той посочи, че обектът отваря със закъснение от един месец в сравнение с предишната година заради създалата се епидемична обстановка и наложените ограничителни мерки. Обичайно обектът приема туристи ежегодно от 01-ви май до 01-ви октомври. Пещера "Добростански бисер" край Асеновград работи с посетители в петък, събота и неделя и на всички празници - от 09:00 ч. до 18:00 ч.В делнични дни туристическият обект ще приема посетители само по предварителна заявка за групи, състоящи се от не по-малки от 15 души. Промяна в цените на входните такси няма да има.

Във връзка с епидемичната обстановка и разпорежданията от Министерството на здравеопазването, предстои да бъде определен ограничителен режим на посещение. В обекта наведнъж ще се пропускат допустим брой хора. Непосредствено преди отварянето за туристи, в пещерата и по пешеходния маршрут ще бъде извършена профилактика. Ще се почистят и маркират горските пътеки, достигащи до обекта. Ще се обновят указателните и насочващите табели.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?