Следвайте ни

Малчугани учиха как да се евакуират при пожар СНИМКИ

viber icon

Община Асеновград съвместно с ръководството на няколко детски градини извърши обучение на деца и персонал как да реагират при бедствия, сред които пожар, земетресение и наводнение. Практическия инструктаж се проведе съгласно Наредбата за правилата и нормите за пожарна безопасност при експлоатация на обектите.

В детските градини бяха направени тренировки на плановете за евакуация при пожар, които трябва да се извършват не по-малко от два пъти в годината. Малчуганите придобиха уменията си чрез песни, танци, отгатване на гатанки и образователни игрови методи.

"Млад пожарникар" бе едната от игрите, които изиграха децата. Те бяха разделени на два отбора. Задачата им бе по най-бързия начин да спасят от пожар животни в беда и да ги изведат на безопасно място.

Тренировъчните мероприятия се проведоха в пет детски градини на територията на община Асеновград – ДГ "Дружба", ДГ "Мир", ДГ "Пролет" и във филиалите в селата Боянци и Тополово.

Целта на обучението е персоналът да изгради навици за безопасното извеждането на децата, а по–големите групи от малчугани сами да придобият определени знания и навици при опасностите в случай на пожар.

Възпитаниците на детските заведения се научиха, че не трябва да си играят с източници на огън (запалки, кибрити и други), както и по какъв начин да се предпазят от възникване на пламъци.

Тренировките преминаха при добра организация, като бяха приложени правилата и редът за безопасно боравене с пожарогасителните средства. Община Асеновград припомня, че спазването на нормите за пожарна безопасност са отговорност на всеки гражданин, а нарушаването им може да застраши не само личната собственост, но и живота на близките ни хора.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?