Следвайте ни

Кметът на Асеновград каза тежката си дума за стадиона

viber icon

Категорично няма да се строи на стадион "Шипка", нито ще се извършват разпоредителни сделки. Това заяви кметът на Асеновград Христо Грудев пред БНТ.

Повод за изказването му са твърденията, че собствениците на реституираните имоти ще си влязат във владение и младите футболисти на града няма да има къде да спортуват.

„Нямаме намерения и никога не сме имали такива, да извършваме каквито и да било разпоредителни сделки с парцели от терените на стадион „Шипка“ – основното и резервното игрища в Асеновград.

Категорично заявявам, че през целия ни мандат няма да се строи там, каквито твърдения се разпространяваха из публичното пространство. Напротив - ангажираме се да приведем стадиона във вид, в който гражданите, посещавайки го да им е приятно“, каза пред медии доктор Христо Грудев.

Към днешна дата на стадион „Шипка“беше извършено така нареченото „продухване“ на сондите. Закупена бе помпа за напояването, изграждат се и нови пейки. „Треньорският екип, който в момента се занимава с младите футболисти, също се ангажира с поддръжката на стадиона. Досега общината е инвестирала около 60 000 лв.

Освен това, за ФК „Асеновец 2005“ отпуснатите средства за 2020 г. са в размер на 88 000 лв. и още 10 000 лева за поддръжка на самия стадион", каза кметът.

Със съдебно решение на собствениците е възстановен имот, който влиза в границите на резервното игрище, разположено на територията на стадион „Шипка“. Последният от тях има право да влезе във владение през 2017 г. 2 години по-късно до община Асеновград е входирано заявление на собствениците за ново урегулиране на имотите по начин, по който да не бъде засегнато резервното игрище.

Експертен съвет по устройство на територията (ЕСУТ) със свой протокол №27/20.08.19 г. не е одобрил предложението. Липсват доказателства за съгласие от собственика на ПИ 00702.511.234 по КК на гр. Асеновград за включване на имота в съсобствен УПИ. ЕСУТ връща преписката за отстраняване на нередностите.“
Община Асеновград се ангажира с разрешаване на проблема с резервното игрище с цел да не се допусне нарушаване на тренировъчния процес.

Предвид възможни последващи реституционни претенции от страна на собственици община Асеновград е възложила проектиране на нов стадион с прилежаща инфраструктура върху изцяло общинска земя с площ 40 декара, към която никой няма претенции. След изготвянето на проекта ще се търси финансиране за реализирането му.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?