Следвайте ни

Целунат от съдбата: Шофьор спаси събрат от 900 лв. глоба

viber icon

Шофьор от Асеновград изкара голям късмет и се спаси от солено наказание - глоба в размер на 900 лв.  и забрана да сяда зад волана за 3 месеца. Районният съд в Асеновград отмени санкциите, тъй като няма твърди доказателства за извършено нарушение от страна на водача. 

До налагането на глоба се стига на 18 март миналата година. Около 01:06 часа асеновградчанинът бил седнал зад волана на чужд опел с пловдивска регистрация. На бул. „България“ полицейската мобилна система за видеоконтрол го засекла да преминава със скорост от 121 км/ч при ограничение 50 км/ч в населено място. Нарушението е записано на видеоклип, като е документирано и със снимка. 

От направения оглед на диска със заснетия видеоклип се установява, че се движат две коли, едната от които на асеновградчанина, със светнати фарове непосредствено една до друга, в две пътни ленти 

Според магистратите така не може еднозначно да се определи на кой от двата автомобила е измерената скорост, поради което не може да се докаже, че точно асеновградчанинът е карал с превишена скорост. 

Това е и основният мотив на съда в Асеновград за отмяна на наказателното постановление. 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

монк

монк

17.09.2020 | 05:59

Милозливото заглавие насърчава подобни .....събратя,дерзайте,Марица

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?