Следвайте ни

Атракция в Асеновград: Ученички фризират безплатно в салон на открито СНИМКИ

viber icon

С отрупани с бижута сергии и оркестър посрещна гражданите Панаирът на занаятите

Опашка се изви пред  импровизирания фризьорски салон на открито на Професионалната гимназия "Св. Патриарх Евтимий" в Градския парк на Асеновград днес. Това стана по време на Панаира на занаятите, който е част от празника на града.

Момичета показаха наученото в училище, като фризираха безплатно всеки желаещ. Това ставаше под зоркия поглед на г-жа Яна Петрова, която води професионалната подготовка на специалностите по фризьорство и моделиер -технолог в школото. Първата клиентка на младите фризьорки се оказа 10-годишната Михаела Драгиева. 

"Искам да ми направите лилави и зелени кичури, също и къдрици", поръча малката госпожица и смело седна на стола. След минути нито един от местата вече не бе свободно заради наплива от желаещи да бъдат разкрасени безплатно. Фризьорският салон в парка бе украсен с плакати, които представяха специалностите и обучението в професионалната гимназия в Асеновград. 

С разчупване на погача и празнично слово зам.-кметът на Асеновград инж. Петър Петров откри празничния ден. За доброто настроение на присъстващите се погрижи оркестър "Орфей".

А това, че асеновградчанки имат развито чувство за естетика и красота, пролича от наплива около щандовете за бижута. Хлапетата пък се трупаха пред плетените на една кука играчки на Бонка Иванова. Жабки, жирафи, котета и кучета надничаха от сергията й.  Те са хит, тъй като са изработени от естествен материал- памук. Те са безопасни и вечни. 

"Интересното е, че децата първи разпознават животното, което съм направила, преди родителите да успеят. Често хлапета ми правят забележка, когато нещо не е наред в изработката.  За охлюва ми обърнаха внимание, че съм поставила очите му отстрани, а не на рогчетата", разказа майсторката на кукли.

Снимки:  Наташа Манева 

Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?