Следвайте ни

Здравната каса плаща още 2 клинични пътеки на болница "Св. Мина"

viber icon

Общинската болница „Свети Мина“ в Пловдив ще сключи договор със Здравната каса по две клинични пътеки за прием и лечение на  пациенти със съмнение или доказан COVID-19, а всички медицински лица, работили в  отделението ще получат към заплатите си допълнителните 1000 лева.

Това стана ясно на проведената днес среща между областният управител Дани Каназирева, управителя на болницата проф. Петър Петров, началника на дирекция „Здравеопазване“ в общината д-р Калин Калинов и председателите на двата синдиката в града – Атанас Кръстев от КТ “Подкрепа“ и Боян Бойкинов от КНСБ.

Срещата бе по инициатива на областния управител, а поводът  - да  се изясни ситуацията в лечебното заведение и да се успокои напрежението сред работещите, относно обезпечаването на лечебния процес и гарантиране на трудовите им възнаграждения.

„Категорично заявявам своята подкрепа към всяка една болница в областта. Навсякъде има проблем с персонала, но разчитаме с помощта на община Пловдив в „Свети Мина“  да бъде решен. Проведох разговор със директора на НЗОК и имам уверението, че няма да има проблеми с плащането на заработените пари в здравното заведение. Искането им за увеличение на лимитите ще бъде разгледано от Надзорния съвет на касата и се надявам на положителна развръзка, обясни на пресконференция Дани Каназирева.

От своя страна управителят на болницата проф. Петров също заяви, че напрежение в болница към момента няма, а проблемите са били решени при днешната среща. 

„ Осигурили сме още 2-ма лекари и 2 медицински сестри, търсим още желаещи да работят в отделението за коронавирус. Заплатите са гарантирани. Получих уверението и от Здравно министерство, че ще си получим парите. Няма да има протести, допълни проф. Петров.

От страна синдикатите бе обяснено, че поетите ангажименти, както на местно ниво , така и на национално в лицето на МЗ и НЗОК свалят  градуса на социалното напрежение сред медиците. По думите на Атанас Кръстев болницата в момента работи, проблемите са решими, а това ще гарантира на работещите достойно заплащане.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво очаквате от промените в кабинета "Борисов 3"?