Следвайте ни

УМБАЛ "Св. Георги" и Окръжна болница: Нямаме вина за починалата пациентка

viber icon

Двете големи държавни болници в Пловдив- УМБАЛ "Свети Георги" и УМБАЛ Пловдив обявиха, че техните медици нямат вина за смъртта на  49-годишната Софка Шишманова, на която 5 здравни заведения отказали прием.

Жената издъхна на 10 октомври в общинската болница "Св. Панталеймон". Тя е приета същия ден около 7, 30 часа в тежко състояние с двустранна вирусна пневмония. Въпреки започналото спешно лечение следобед Шишманова умира. Близките й твърдят, че преди това в продължение на 18 часа е размотавана от една болница в друга. Лечебните заведения не са искали да я хоспитализират, тъй като била съмнителна за коронавирус. В крайна сметка тестът е отрицателен, но резултатите от него излизат 3 дни след смъртта й.

От УМБАЛ Пловдив (бившата Окръжна болница) са категорични, че техният екип е реагирал адекватно.

"Дежурната лекарка е изпълнила професионалните си задължения. Впредвид увреденото основно състояние на пациентката и съмненията за коронавирус тя е разговаряла неколкократно с колеги от УМБАЛ "Св. Георги" и други 2 лечебни заведения. Пациентката е пренасочена  към инфекциозна клиника", обясняват от Окръжна болница.

В становището на УМБАЛ "Св. Георги" пък се посочва, че Шишманова е пристигнала в спешното отделение в 3, 29 часа на 10 октомври. Назначени й били кръвни изследвания и е извършена образна диагностика. Заради липса на свободни легла е насочена към друго лечебно заведение, уточняват от "Св. Георги".

Проверка по случая разпореди областният управител Дани Каназирева, а преди това с него се зае Криминална полиция в Пловдив. Разследването бе разпоредено днес от Окръжната прокуратура в града.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Така  е

Така е

22.10.2020 | 18:57

Лекари няма виновни за смърта. Но те са дали хипократова клетва и са виновни че не е лекувана и не е излекувана.Аз знам че който е дал клетва при неспазването и той бива застигнат от клетвата.

Отговори
5 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?