Следвайте ни

Почина 94-годишен пациент с COVID-19 в Пловдив

viber icon

94-годишен пациент на Инфекциозна клиника  в УМБАЛ "Свети Георги"  с коронавирус е починал вчера. Новината съобщиха от ръководството на здравното заведение. Възрастният пловдивчанин е бил приет за лечение в много тежко състояние, като е имал и придружаващи заболявания- исхемична болест на сърцето и артериална хепертония. Лекарите са положили максимални усилия да го спасят. 

Организмът на възрастния човек  не издържал и се стигнало до леталния изход.  В момента има  свободни легла в Инфекциозна клиника, което дава глътка възраст на медиците, които са на ръба на изтощението от интензивните грижи за пациентите.

През изминалото денонощие в Пловдивска област бяха регистрирани още 10 души с COVID-19. С тях общият броя на заразените стана 623. Заради увеличаващия се случай на заболелите се отвори отделение в МБАЛ "Каспела", при необходимост ще бъде разкрито и в УМБАЛ- Пловдив.

 

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво очаквате от промените в кабинета "Борисов 3"?