Следвайте ни

Пловдивски лекари прегледаха над 50 жени за рак на гърдата и маточната шийкa

viber icon

В месеца на борбата с рака на гърдата и рака на маточната шийка най-добрите специалисти от Комплексния онкологичен център в Пловдив проведоха безплатни прегледи в град Стрелча. Консултациите се извършиха  в местната поликлиника  от д-р Парашкев Цветков - специалист по хирургия и онкология, д-р Росен Петков - специалист по акушерство и гинекология, и д-р Славея Измирлиева - специалист по образна диагностика. Над 50 дами бяха прегледани  от пловдивските лекари.


 
Инициативата се реализира със съдействието на община Стрелча и фондация "Грижа за живот България".
 
 "Оказа се, че дамите от средногорското градче са изключително информирани и грижещи се за здравето си. Благодарим Ви за доверието. За моя радост всички прегледани са здрави! " заяви  Ивелина Радева- председател на Фондация "Грижа за живот България".


 
Октомври е световният месец за борба с рака на гърдата. Това заболяване е сред най-опасните за жените и профилактиката е един от начините да бъде открито навреме и успешно излекувано. Ракът на маточната шийка е един от най-често срещаните видове онкологично заболяване сред жените в цял свят. Човешки папилома вирус (Human Papilloma) е причинител на рак на маточната шийка и е истинско предизвикателство за научния свят със своите повече от 200 разновидности.

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?