Следвайте ни

Първо в "Марица": Близо 5000 ваксини идват в Пловдив, половината са за джипитата

viber icon

В неделя сутринта към Пловдив ще се запътят 4700 ваксини. 50% от тях или 2350 ще бъдат разпределени за семейните лекари. Това съобщи за „Марица“ заместник-директорът на РЗИ д-р Аргир Аргиров. 

Екип от Пловдив ще тръгне в 7 часа сутринта в неделя, за да ги вземе, след което джипитата ще могат още в същия ден и в понеделник да вземат, за да ваксинират пациентите си, които са заявили желание. 

Ваксините отново ще се окажат недостатъчни, но се очаква забавянето да се компенсира с по-голяма доставка през март. 

През почивните дни с ваксина ще се сдобият членовете на секционните избирателни комисии в Пловдив и региона, които наброяват към 1500 души. Вече списъците са готови, ваксините са разпределени по болници и ДКЦ-та по районите в града под тепетата и по отделните общини.

Организацията е направена от Регионалната здравна инспекция, като вече комуникацията отново ваксините за СИК-овете се осъществява между управителите на болниците и съответните кметове. 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Бройм.Бройм.

Бройм.Бройм.

26.02.2021 | 20:24

Браво Браво Браво И още един път Браво Бройм Бройкаме цифри Нали тъй се прави доказателстве материал за пред съда Бройка по бройка Цифра след цифра Рекламна статия след рекламна статия И после Мекица да не съ отметнете Мамка ви еврейска крадлива и мързелива

Отговори
5 2
Нали

Нали

26.02.2021 | 22:50

Той Тони си ги блещи к'вот му дойде на акъла! Ако ти каже добър ден, погледни дали има слънце на небето!

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?