Следвайте ни

Грипът вече на 40 км от Пловдив! Затварят училища и забавачки

viber icon

Грипната епидемия наближава Пловдив. Вирусът доведе до огромни опашки от болни пред кабинетите на дгжипитата под тепетата. Първата грипна ваканция в  областта вече беше обявена днес в Хисаря.

"Подписах заповед учебните заведения да бъдат затворени  за три учебни дни -от 15 до 17 януари включително. Ако не се стигне до усложнение на ситуацията, децата ще се върнат на училище на 20 януари, понеделник", заяви пред "Марица" кметът на курортния град инж. Пенка Ганева.

Тя поясни, че мярката е превантивна и средно над 30 % от учениците отсъстват от занятията поради заболявания, а в детска градина "Мечо Пух"  са болни 40 % от малчуганите.  

Мерките се взимат след препоръки на Регионалната здравна инспекция, като е уведомено и Регионалното управление на образованието Пловдив.

 В сряда, 15 януари специалисти от РЗИ ще посетят Хисаря и ще разговарят с личните лекари, за да разбарат дали става въпрос за заболявания от грип, или други респираторни заболявания. На този етап няма искания от други общини за обяваване на грипна ваканция, добавиха от РУО. 

 

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?