Следвайте ни

Навръх Бабинден: Пожелаха си двойно повече бебета в „Уни Хоспитал“

viber icon

Денят на родилната помощ – 21 януари, бе отпразнуван в МБАЛ „Уни Хоспитал“ с разчупване на пита за здраве и плодородие през цялата година. По стар български обичай с ритуал две от младите майки, родили в здравното заведение, помогнаха в знак на благодарност на д-р Петър Бътовски, началник на отделението по акушерство и гинекология, да измие ръцете си.

Да продължават да се радват на чудото на новия живот, и така всеки ден да е празник, пожела управителят на „Уни Хоспитал“ д-р Красимира Чачова-Ранчева. 

Ритуално бяха измити ръцете и на всички лекари и акушери от отделението по акушерство и гинекология. Колкото са пръските от водата, с която се мият - толкова да са и бебетата, двойно повече новородени да изплачат през 2020 година в болницата, бяха сред другите благопожелания, отправени към представителите на най-щастливото отделение. 

 

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?