Следвайте ни

Грипът настъпва, затвориха три училища в Пловдивско

viber icon

Три училища от областта остават в грипна ваканция до сряда - едното е в Пловдив, а другите две са в Раковски. Заболели  са ученици предимно от малките класове.

В Пловдив има трима души със съмнения за коронавирус. Те са настанени в Инфекциозната клиника и са взети проби. Това са студенти, които са били в Италия, след което са се прибрали тук. Нямат оплаквания, но въпреки това са приети в лечебно заведение.

Здравните власти призовават хората да спазват лична хигиена и да избягват контакти с болни.

Двадесет ученици от Математическата гимназия в Пловдив са под карантина с двама преподаватели, върнали се от обучение в Италия. Под карантина са и две деца, а в Инфекциозната клиника остават още двама души - студентка от Германия, минала през рисков район и жена, приета със съмнения за коронавирус, но пробата е била отрицателна.

Здравните власти обръщат внимание на летище Пловдив, където се проверяват пътниците. Термокамерите работят.

Няколко училища на територията на Бургаска област са във втора грипна ваканция. 

Ваканцията е дадена от директорите на училищата, които са две. На територията на Община Созопол три училища са във ваканция от сряда.

"В последните дни на тази седмица има тенденция към увеличаване на случаите, регистрирани с грип. Не са достигнати епидемични стойности, характерни за областта. Когато имаме завишаване на случаите на грип, се взимат проби от болни, преминали през практиките на общопрактикуващите лекари. Пет проби са взети от пациенти, като три са положителни за грипен вирус тип Б", каза д-р Мирослава Киселкова– нач. отдел „Противоепидемиологичен  контрол” в РЗИ - Бургас, цитирана от NOVA.

 В понеделник ще бъдат обобщени данните от изминалата седмица. Данни, които се взимат от общопрактикуващите лекари, за да може да стане ясно дали ще бъде обявена нова грипна епидемия в Бургаска област.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

gloryson

04.03.2020 | 22:17

Прочетете моите поздрави от показанията на всички вас. Казвам се Катика Каменич, оставям в Петрич в България, искам да използвам тази страхотна възможност да дам осезаемо свидетелство за това как наскоро получих заем от 60 000 евро. Търсих заем преди и те по-късно ме заблудиха. Опитах отново и срещнах жена като мен, която желаеше и желаеше да ми помогне да получа заем при 2% лихва. Казаха ми, че е кредитор и жена, на която имах доверие, затова реших да се свържа с нея и тя ми даде възможност да кандидатствам за заем от нейната компания, който лесно получих, но обяснението е, че получих добрият си кредит с добро здраве и с по-малко стрес. Ако се интересувате от заем, можете да се свържете с нея по имейл: ([email protected] или [email protected])

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?