Следвайте ни

Голямо улеснение! Пращат ни сертификат за ваксинация по вайбър и месинджър

viber icon

Пловдивчани могат да получат сертификата си за пълен курс ваксинация по вайбър, месинджър или по мейла. Това каза за "Марица" шефът на джипитата в Пловдивско д-р Костадин Сотиров. Той посочи, че от два месеца използва тези програми, за да изпраща сертификати на своите пациенти. Така практикуват и много други лични лекари, тъй като е лесно и удобно. 

"Този начин избират предимно по-младите хора, които боравят с тези програми. За да се случи това по месинджър, трябва лекарят да е приятел с пациентите си във фейсбук и те да имат инсталирана програмата в телефона си. При вайбър не е нужно "сприятеляване", но пък програмата трябва да е налична и у двете страни. По-възрастните и хората, които са отдалечени от технологиите, избират да ги изкарам на принтера и да си ги вземат на място в кабинета или пък да им ги изпратя по мейла. Със сигурност е по-удобно в електронен вариант, не като разпечатка, но пациентът избира", коментира д-р Сотиров. 

Той добави, че вече близо 2 месеца, откакто е започнало поставянето на вторите дози, използва програмите, за да разпраща сертификати на своите пациенти, предпочели електронен вариант. "На тях това им допада, още повече, че така сертификатът винаги е наличен в телефона им при нужда", посочи шефът на джипитата в Пловдивско. 

От Регионалната здравна инспекция предлагат два варианта за сдобиване с важния документ - както на място чрез разпечатване, така и чрез предоставен имейл. 

Д-р Костадин Сотиров коментира и процеса на ваксинация. Той го определи като "позатихващ". По думите му ваксинираните в страната са едва 12 %, с втора доза пък били под 10 %. "Сред моите пациенти ваксинираните са 23 %. Изключително много повлия спирането на ваксината на "АстраЗенека" заради случая с починалата жена. Тогава се усети рязък спад, всеки ден ми се обаждаха хора да ги отписвам, казваха, че ще изчакат и тогава ще решат. Преди спирането на ваксината процесът вървеше с добро темпо, като дори лекарите, както се казва, се биеха за ваксини, за да има за пациентите им. Сега не е така", каза Сотиров.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?