Следвайте ни

Дипломират се 145 дентални лекари от Медицинския университет в Пловдив

viber icon

145 лекари  от 45-ти випуск по дентална медицина ще получат в петък   дипломите си за завършено висше образование  и ще положат своя уникален професионален обет - Хипократовата клетва. Това ще стане на Тържествена промоция  от 11:00 часа във  във Факултета по дентална медицина (бул. Хр. Ботев №3) на Медицински университет - Пловдив . Церемонията ще бъде за първи път на открито в парковото пространство на Факултета при строго съблюдаване на противоепидемичните мерки.   

Обучението си завършиха успешно 100 българи и 45 чужденци (от Великобритания, Италия, Германия, Кипър, Сирия, Турция, Украйна и Швеция) .
Седем дипломанти са с "отличен" общ успех (над 5,50) от следването и от държавните изпити.
Двама са отличниците на випуска – Любомир Ченчев и Алекси Николов, които се дипломират с равен общ успех – отличен 5.85 от следването и от държавните изпити. Сред отличните англоезични студенти е Константина Далакура (Гърция), която ще поднесе приветствие от името на чуждестранните студенти. 
Честта да водят полагането на Хипократовата клетва ще имат отличниците Ангелина Деянова (от българските студенти) и Нур Фатима Бари (от англоезичните студенти). 
На дипломантите с най-висок успех ще бъдат връчени предметни награди.

Тази година за „Промотор“ от факултетската колегия е определен проф.  д-р Джошуа Мошонов от Израел (Факултет по дентална медицина на Hebrew University - Hadassah, Jerusalem, Israel), доктор хонорис кауза на МУ-Пловдив от 2015 г.
Ректорът на университета - проф. д-р Мариана Мурджева, дм, мзм и деканът - доц. д-р Веселина Кондева, дм, ще поздравят дипломантите от името на академичната общност.
Въпреки предизвикателствата пред организаторите, поради сериозната епидемична обстановка в страната за стриктно спазване на последните противоепидемични мерки, вкл. носене на маски на открито, дезинфекция на пространството, отстояние между местата, церемонията по дипломиране ще се състои в просторното парково пространство на факултета. Деканското ръководство се надява по повод честването на 75 годишнина на Университета и юбилейната 50 годишнина от създаването на Факултета тази тържествена промоция да бъде академичен празник за факултетската общност и дипломантите. Поканени са официални гости от държавната и местна власт, съсловните организации, сродните факултети от страната, студенти и преподаватели от ФДМ – Пловдив, близки на завършващите.
На тържеството се очаква да присъстват и редица изтъкнати бивши и настоящи преподаватели и възпитаници на Факултета по дентална медицина - Пловдив. 

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?