Следвайте ни

Дарете кръв: Шефът на общинското здраве даде пример

viber icon

Д-р Калин Калинов, който оглавява дирекция „Здравеопазване“ към Общината, сe включи в акцията по даряване на кръв по-рано днес. Това съобщи самият той пред "Марица". Негови колеги също са изявили желание да участват в благородното дело. 

По повод световния ден на кръводаряването 14 юни мобилен пункт е изнесен в близост до сградата на Общината и приканва пловдивчани да спасят човешки животи, като дарят кръв. Той ще действа до сряда, 16 юни, включително. Всички желаещи могат да се включат в инициативата между 8:30 и 13 часа в определените дни. 

Според д-р Калинов интересът към инициативата е голям. Във всеки един от трите дни има записани по 15-20 души от неговите колеги. Целта е да се даде пример и да се направи апел към всички граждани, които се чувстват в добро здравословно състояние. 

Д-р Калинов обясни пред екипа ни, че пунктът на открито се вижда от много хора и много минаващи се включват само защото виждат, че нещо се случва. Дава се възможност на всеки, изявил желание. 

Кампанията е съвместна инициатива на дирекция „Здравеопазване“ и Районния център по трансфузионна хематология. Тя се провежда под егидата на кмета Здравко Димитров, който миналата година се включи като дарител. Имал е желание да повтори участието си в инициативата и тази година, но поради обстоятелства от здравно естество това не е било възможно. 

Към 11:30 в първия ден на инициативата по кръводаряване включилите се наброяват 15 души. От пункта коментират, че това е много добър старт. 

Живка Гецова

Живка Гецова

Сътрудник

Живка Гецова е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски“. По-късно прави магистратура по международна сигурност в Sciences Po, Париж, с насоченост към въпроси от сферата на глобалното здраве. Работила е за две европейски агенции и има опит в различни медии в страната и чужбина.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?