Следвайте ни

COVID отстъпва: Болните са намалели десет пъти в сравнение с пика в Пловдивско

viber icon

Десет пъти по-малко са болните от коронавирус, настанени в пловдивските лечебни заведения, към днешна дата в сравнение с броя им в началото на април. Това отчете пред „Марица“ д-р Аргир Аргиров, заместник директор на РЗИ – Пловдив.

Към днешна дата в болница се лекуват общо 140 души, като 20 от тези случаи са интензивни. 

Това е изключително добро развитие, особено на фона на данните от април, когато случаите отново бяха в пик. По информацията, дадена на екипа ни от д-р Аргиров, преди 2 месеца болните от ковид в лечебните заведения в града са били общо 1050 души. Разликата е съществена и когато става въпрос за интензивни случаи. Тогава те са били 102. 

Най-очевиден е напредъкът при интубираните пациенти. Към 8 април те са били 76 души, а днес на апаратно дишане са едва 11 болни. 

Тенденцията за намаляване на хоспитализираните пациенти COVID-19 се обяснява с ниските бройки на новите случаи напоследък. За последното денонощие в цялата страна те са само 47. 

Поради по-малкия натиск върху болниците, много от тях намаляват леглата, предназначени за COVID-пациенти. 

 

Живка Гецова

Живка Гецова

Сътрудник

Живка Гецова е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски“. По-късно прави магистратура по международна сигурност в Sciences Po, Париж, с насоченост към въпроси от сферата на глобалното здраве. Работила е за две европейски агенции и има опит в различни медии в страната и чужбина.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

24588

24588

07.06.2021 | 16:52

Празни приказки! Колко болни има,които не се тестват? Нека дойде есента... Тогава ще стане интересно. Българина е разюздан и пътува като гламав. Ще си внесем де що има мутации и щамове.

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?