Следвайте ни

6496 души от първата линия срещу коронавируса с премия

viber icon

6496 души, работещи в сферата на здравеопазването, които са били на първата линия в битката с COVID-19, са получили премии по 1000 лв. през април. Това стана ясно от отговора на здравния министър Кирил Ананиев на въпрос на депутата от БСП Христо Проданов.

Допълнителните средства са дадена на 3820 лекари, медсестри и санитари от лечебни заведения, 1940 медици от Спешна помощ, 708 служители на РЗИ и 28 пожарникари. Общата сума на изплатените средства през април е в размер на 9 254 926 лв.

В Пловдив допълнителни средства са изплатени на медици от УМБАЛ "Свети Георги", УМБАЛ "Каспела", УМБАЛ "Пълмед", Спешна помощ.

За сравнение през март допълнително възнаграждение в размер на 1000 лв. са получили общо 3544 души, което е струвало на здравното ведомство 5 225 275 лв.

64 са лечебните заведения за болнична помощ, с които МЗ има договори, въз основа на които се изплащат допълнителни трудови възнаграждения на медицинския и немедицинския персонал, пряко зает с дейности по наблюдение, диагностика и лечение на пациенти с доказан COVID-19, настанени за болнично лечение. „Допълнителни средства се полагат още на служители на РЗИ, НЦЗПБ и ЦСМП, които са участвали пряко в дейности по установяване на пациенти с COVID-19 или със съмнения за такъв“, допълва министърът.

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Ганев

Ганев

22.05.2020 | 10:24

За каква първа линия става дума...Престанете с тези ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ...Вируса НЕ СЕ лекува....Раздаването на разни хапчета за какво ли не - това е една демонстрация и нищо повече. Били на първа линя - глупости. Ами тези хора в големите вериги на КОЯ ЛИНИЯ СА....Тава се нарича УХАЖВАНЕ на една прогнила каста....Здравеопазване отдавна го няма... Решение - всички ония привилегии, които разрешават искането на пари от пациентите ДА ОТПАДНАТ....Минимум 120 болници - ТОТАЛНО ДА СЕ изхвърлят....

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?