Следвайте ни

ВиК ремонт затваря улица "Даме Груев" днес

viber icon

Движението по ул.  "Даме Груев" в район "Южен"  се спира днес от 9 до 17 часа в участъка от ул. „Охрид“ до ул. „Пере Тошев“. Причината е ремонт на стария магистрален водопровод, който ще извършва ВиК ЕООД. 

Градските автобуси по линии №11 и 37 ще вървят по обиколни маршрути, предупредиха от Общинското предприятие "Организация и контрол на транспорта". ВиК обещава да отстрани повредата до края на работния ден.

Големият ремонт на ул. "Даме Груев" ще тръгне през август, когато също ще се затваря пътното платно, но на етапи. Разширението ще започне с отсечката от бул. "Македония" до читалище "Христо Ботев". От фирма "Парсек груп", с която Общината е подписала договор за 7,5 млн. лева, увериха, че започват да изготвят технически проект и няма да го бавят с намерението да дадат старт на реконструкцията до края на юли - началото на август. 

Две години е срокът, в който  строителите трябва да разширят пътното платно, да подменят водопровода, да положат асфалт и да обновят тротоарите. Преди това се налага да се премахнат дърветата, които попадат в разширението. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?