Следвайте ни

Тротинетките раздвоиха пловдивчани

viber icon

Електрическите тротинетки са нещо ново за Пловдив, ала вече имат доста привърженици сред пловдивчани. Най-често може да ги видим как се придвижват по велоалеите, редом до велосипедите. Другите ключови места за употребата им са на Гребната база и Цар-Симеоновата градина. В същото време иновацията успя да си спечели и много върли врагове. Според тях проблемът е, че у нас няма дисциплина. Масовите електрически тротинетки развиват скорост до 25 км/ч, но има модели, които достигат двойно по-висока скорост и това създава огромен риск за безопасността по улиците и тротоарите. 

Пловдивчани са раздвоени по въпроса с тротинетките, като надделява мнението, че трябва да се въведат само с ясен регламент, показва анкета на "Марица".   

Иван Коджаниколов:

Да минават на курсове като за шофьори

Не бих се възползвал от тази услуга. Мнението ми, като наблюдател, е, че много от каращите тротинетки се държат като пълни идиоти. Оставят ги произволно където си искат и често пречат на движението. Смятам, че всеки, който желае да кара такъв вид средство, трябва да мине курс, както е при шофьорите.

Мария Станкова:

Безотговорни сме и това е опасно

Намирам ги за удобни и бързи, но са само за адекватни и отговорни хора, които ще ги карат внимателно, после ще ги оставят на удобно за следващия място. Но истината е, че се оставят навсякъде. За съжаление, България не е препълнена с отговорни хора, а с техните противоположности. Нашето общество не е готово за този начин на придвижване. И без тях по вело алеите е страшно, а не знам какво ще стане, когато тръгнат и тротинетките.

Вера Маркова:

Добри са за кратки разстояния  

Тротинетките са много подходящи за кратки разстояния. Карала съм такива в Дания, но там водачите трябва задължително да са навършили 16 години. Има обособени места за оставяне и по закон не трябва да се карат с повече от 20 км/ч. За разлика оттук, полицията и техният КАТ имат право да глобяват, а Общинската охрана може да им докладва за нарушения.

Николай Арабаджиев:

Най-доброто решение за справяне с трафика  Електрическата тротинетка е може би най-доброто решение за справяне с проблема с трафика. Удобна е за използване от хора от различни възрасти, както и за хора с различни професии. Все повече срещам активни шофьори, които имат електрически тротинетки в багажниците на колите си. С всяка изминала година трафикът в Пловдив се увеличава все повече и стигаме до етап, в който ще бъде по-лесно за човек да паркира автомобила си в някой краен квартал и да използва тротинетка, за да се придвижва из града, отколкото да търси място за паркиране из центъра му. Електрическите тротинетки под наем са добра алтернатива за хора, на които инцидентно им се налага да се придвижат бързо от точка А до точка Б, както и за туристи. Самият аз обмислям да си купя тротинетка.

Паулина Гегова

Паулина Гегова

Редактор-репортер - екип "Култура"

Паулина Гегова е завършила Актьорство за драматичен театър в ПУ. Работила е в държавен театър, създава частни проекти, организира културни и благотворителни мероприятия в Пловдив. Занимава се с медии от 2015 година, писател и редактор на художествена литература.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Е-Скутер се казва, или ЕЛСКУТЕР,, какината!

Е-Скутер се казва, или ЕЛСКУТЕР,, какината!

24.10.2020 | 16:58

Вместо измисленото побългарено френско "ТРОТИНЕТ" та даже и със окончание "КА", па даже и с характеристика че не било с Парен Двигател = колко по-лесно е световноизвестното общоприето ЕСКУТЕР - ама на, що да е просто като у Наше Село можемЕ СЛОЖНО

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?