Следвайте ни

Тодор Чонов натиска ВиК за ремонта на ул. "Преслав"

viber icon

В максимално кратки срокове движението на автомобили по ул. „Преслав“ трябва да бъде пуснато - това е становището на зам.-кмета по транспорт Тодор Чонов за задръстванията в района на ул. "Гладстон". 

Комисия от инспектори от Министерство на културата, археолози от Археологическия музей в Пловдив, специалисти от Община Пловдив и ВиК посетиха вчера  на място ул. „Преслав“, където при изкопни работи преди 10 дни е намерен старинен  римски зид.  Ремонтните работи са спрени, докато се извършва археологическо проучване. 

По нареждане на Инспектората за опазване на културното наследство новите ВиК тръби ще бъдат положени на максимално голямо разстояние, така че да не засягат археологията. След като по ул. „Преслав“ бъде възстановено движението, изкопните работи и проучванията на археолозите ще продължат по ул. „Май“.

В Община Пловдив  търсят варианти  за въвеждане на временна организация на движението по ул. „Виктор Юго“ и „Йосиф Шнитер“, докато тече ремонтът на  "Преслав“. Преди няколко дни КАТ върна за преразглеждане предложението на ВиК за десен завой от ул. „Гладстон“ по ул. „Виктор Юго“ заради голям риск от пътнотранспортни произшествия.

Светофарът на кръстовището на улиците „Гладстон“ и „Преслав“ продължава да работи, тъй като по този начин се осигурява безпрепятствено пресичане на пешеходците от и за Цар-Симеоновата градина

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?