Следвайте ни

Само за пет часа: 68 глобени в акция "Пешеходец" в Пловдив

viber icon

Продължават ли да пресичат на червено пешеходците или вече съумяват да спазват правилата на пътя?

Почти всеки шофьор е спирал, за да даде път на притичващ пешеходец. Не са малко обаче и онези, които рязко са набивали спирачка, защото пешеходецът пред тях пресича на червено. И ако шофьорите непрестанно са обвинявани, че не спират на пешеходните пътеки и не дават предимство на пресичащите, то пешеходците с право могат също да бъдат порицани за тяхното непознаване и неспазване на правилата за движение. Или просто защото се изкушават да пресичат "екстремно".

В рамките на засилен контрол по пътищата на областта само за 5 часа днес служителите на  реда извършиха проверки на 643 водачи и 171 пешеходци.  Констатираните нарушения по ЗДвП  от страна на  пешеходци са 68 броя. Съставени са 12 акта и 56 глоби по фиш. 14 са нарушенията  на водачи и пешеходци, преминали на червен сигнал на светофарната уредба. В рамките на акция "Пешеходец"  са съставени 64 акта за установяване на административно нарушение и 146 глоби по фиш. В хода на проверките са констатирани 23 ма водачи, които не са използвали обезопасителен колан, а в 16 от случаите водачите са били с нередовни пътни документи. 14 са глобите наложени на водачи, които са използвали мобилен телефон докато шофират. Съставени са и 42 глоби по фиш на водачи, които не са спазили  пътните знаци и маркировка. 

Автоматизираните технически средства и системи са заснели 396 нарушения на скоростните режими.

От ОД на МВР Пловдив призовават към толерантност и  добър личен пример! Защото участието в движението като пешеходци, водачи или пътници преди всичко е споделена отговорност!

Костадин Аршинков

Костадин Аршинков

Зам. главен редактор

Костадин Аршинков е завършил Руска и Българска филология. Бил е репортер в „Пловдивски новини“, завеждащ екип „Кореспонденти“ в „Стандарт“ и зам. гл. редактор в „Новият глас“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Тони

Тони

27.10.2020 | 09:26

Браво! Вървим бавно, но упорито към Европа. Дано това стане ежедневие на КАТ, а не само един път на сезон.

Отговори
0 0
Батко

Батко

26.10.2020 | 20:16

Браво, като един активен пешеходец, одобрявам. Верно, по-опасно е да пресичам на зелено, отколкото когато няма коли, но трябва да има ред!

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?