Следвайте ни

Отпуши се Югоизточният обход на Пловдив, обявиха нов търг

viber icon

Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви тръжна процедура за определяне на изпълнител при строителството на Югоизточния обход на Пловдив, след като фирма "Щрабаг" си оттегли жалбата от КЗК. 

Пътят между "Скобелева майка" и кръговото кръстовище на Асеновградско шосе е с дължина 4,8 км. Кандидатите могат да подават оферти до 22 март, съобщиха от АПИ.

С изграждането на обхода транзитният поток, идващ от магистрала „Тракия“ и Свиленград в посока път II-86 Пловдив – Асеновград и Смолян, ще бъде изведен от чертите на Пловдив.  Това ще улесни трафика в областния град. Кметът на Пловдив Здравко Димитров с нетърпение чака да започне изграждането на външния ринг. По проект новата пътна връзка е с две платна с по две ленти и разделителна ивица. Предвиден е надлез към ул. "Недялка Шилева" в "Тракия".

Новата пътна артерия ще подобри значително транзитното преминаване от общините Куклен и Асеновград към магистрала „Тракия“ и „Марица“, а оттам до ГКПП „Капитан Андреево“, като облекчи значително натовареното движение в  Пловдив. Срокът за изпълнение на строителните работи е 18 месеца.

На предишния търг  за обществена поръчка на стойност 42 млн. лева без ДДС бяха подадени оферти на 11 фирми и консорциума.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Вълкодав

Вълкодав

23.02.2021 | 08:06

Излиза, че един км струва на горките пловдивчани 8,75 милиона без ДДС! Бива, бива, но цял вол за мезе - не бива

Отговори
1 0
оня-с-коня

оня-с-коня

23.02.2021 | 08:03

42 милиона за 4,8 км.Това прави 8, 75 милиона на км без ДДС. Толкова стигат в Европа да се направи три пъти по 4,8 км

Отговори
0 0
УМЕН

УМЕН

22.02.2021 | 21:21

4.8 км. ЗА 18 МЕСЕЦА ТОВА Е УЖАС ТОВА В НОРМАЛНИТЕ ДЪРЖАВИ СЕ ПРАВИ ЗА ПЕТ МЕСЕЦА НО САМО ТУК Е ТАКА...

Отговори
1 1
ЪЪЪ

ЪЪЪ

22.02.2021 | 21:58

2013 година ходих в Турция на почивка за 1 седмица. На отиване на едно място правеха скоростен път като магистрала, след седмица като се връщах бяха напреднали с няколко стотин метра. А пък 2002 година живеех в Англия. Лятото си бях дошъл в БГ за един месец и като се върнах там гледам нов километър магистрала с изграден мост през това време. Тук при нас първо нямат машини, второ нямат квалифицирани работници, наемат временно цигани, за да им плащат евтино. Интересно ми е обаче как за Асеновград пътя излезна 25 милиона за 10 км. участък, в който се направиха 3 големи кръгови, няколко моста над канали и т.н., а тук за 4 км и малко ще искат 42 милиона, където нито ще има кръгови , нито ще има толкова мостчета.

Отговори
2 2
Оня

Оня

22.02.2021 | 16:16

Вместо да се радвам на мисълта на великия(баскет УмНик) кмет ще кажа - как ще се облекчи трафика като от магистрала Тракия до Скобелева майка е еднолентов и завършва с ляв завой на тесен участък на път без предимство. И 8 лентов път да направят от Ягодовския прелез до кръговото на Ас-дско тапата е ЯСНА. Само кмета стройтел(крадец) няма да го разбере но, взимате СВОЙ а им плащате като на УМНИ.

Отговори
6 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?