Следвайте ни

НА ЖИВО След сагата с "Индра": Представят на кмета три тестови системи за е-таксуване

viber icon

Представят на кмета Здравко Димитров три тестови системи за модернизация на електронното таксуване в Пловдив, което испанската фирма „Индра“ така и не успя да въведе изцяло. Идеята на общината е пътниците да могат да заплащат чрез дебитни карти и мобилно приложение.

Според договора с "Индра", който беше на стойност близо 20 милиона лева, електронното таксуване трябваше да бъде факт още през 2016 г. Крайният резултат обаче беше – автобуси, оборудвани с монетни автомати за продажба на хартиени билети, голяма част от които постоянно излизат от строя. Гласовата информация за спирките също не беше въведена, а таблата по спирките  често не работеха или бяха неточни. 

Общината изчака да приключи договорът с испанската фирма, за да не търпи санкции и още в началото на  март в градската транспортна схема бяха пуснати тестови автобуси, оборудвани с  нови софтуери за таксуване. Три са фирмите, които предложиха да надградят системата. Тестовете продължиха три месеца. Едва след това предстои да бъде избран и изпълнител.

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (13)

Хей затвор ,затвор здравей

Хей затвор ,затвор здравей

16.06.2021 | 12:14

Е раизбира се , че Трафика на Делян ПЕЕВСКИ ще даде по-смекчена информация за поредната далавера на МАМИНИЯ. Но с това не се променя факта ,че след по-малко от месец ,най -крадливата партия на прехода ще бъде довършена.

Отговори
7 2
Шапката с далаверата ,направо на европейската прокуратура

Шапката с далаверата ,направо на европейската прокуратура

16.06.2021 | 11:48

Какво ще ти представят бе Димитров.Стига си прикривал Тотев ,че накрая ти ще го отнесеш и за неговите далавери.Пращай папката за грабежа на европейската прокуратура в Люксембург.Нашите прокурори е видно ,че нищо няма да свършат.А това са европейски пари.Писна ни от нагли крадци.

Отговори
8 2
Пътник

Пътник

16.06.2021 | 10:23

Трафик дадоха доста по-точна информация. От написаното става ясно, че просто ще сложат нови валидатори. По принцип и тези на Индра си работят без проблеми. Проблеми имаха автоматите за билети, които се разваляха всеки път, когато се заявеше, че ще се продава само от тях. Оставиха билетите на превозвачите и сега всичко е О.К. Съвсем "случайно" надградената система няма да издава билети.

Отговори
8 1
До пътник от спец

До пътник от спец

16.06.2021 | 10:50

Ало , пътник ..... Нищо не работи в тази система.Електронните табла ,където трябваше да дават ,кога ти идва автобуса изобщо не работят или дават неточна информация.И сякаш гаврата да е пълна ,повечето дават ........Добре дошли в Пловдив.Цели 20 милиона за един поздрав.!!??Цялата работа на Тотев бе такава.Да не говорим за ремонтите на ремонтите ,на ремонта.Така се става олигарх ,но пък след 11 юли ще е в затвора.И депутатският имунитет няма да го спаси.Лесно се сваля ,особено с предстоящото ново мнозинство в парламента.

Отговори
6 2
До спеца от пътник

До спеца от пътник

16.06.2021 | 11:01

Явно не си влизал в автобус. Таблата са си точни. Необорудван или нечекиран автобус няма как да се покаже на тях. Според договорите превозвачите трябва да ги оборудват за своя сметка. Това си е в сила. трябва да сложат и валидаторите, независимо дали са на Индра или на някой друг. Между другото следващата седмица отивам да си купя карта за новия месец, защото ползвам градския транспорт за разлика от теб.

Отговори
8 1
Абе пътник,трол ГЕПИРАСТКИ ,не ни прави на шапшали

Абе пътник,трол ГЕПИРАСТКИ ,не ни прави на шапшали

16.06.2021 | 12:02

ЧЕ СТЕ НАГЛИ СЕ ВИДЯ ЗА ТЕЗИ 12 ГОДИНИ.НАГЛИ СТЕ И БРУТАЛНО КРАДЛИВИ.ТИ ЦЯЛ ГРАД НА СЛЕПИ ЛИ ГИ ПРАВИШ БЕ СУДЖУК.ЧЕ ТОТЕВ И ТУК СЕ ОСРА ,ОСРА СЕ .ЧЕ ВЗЕ НЯКОЛКО МИЛИОНА ОТ ТАЗИ СХЕМА ВЗЕ ГИ.АМА 11 ЮЛИ ИДЕ И ТОГАЗ ЕДИН ,АМА ЯК ШУТ В КРАДЛИВИТЕ ВИ ДУПАРИ.И В ЗАТВОРА ЗА ДЪЛГО НЕГОДНИЦИ.ДА ВИ КЛАТЯТ МАНГАЛИТЕ.ЕЙ ТОВА ГЕРБАДЖИИТЕ. ЕДНА МАЙКА ГИ Е РАЖДАЛА.НА БЯЛОТО ЧЕРНО ЩЕ КАЖАТ САМО И САМО ДА СИ ПРИКРИВАТ КРАЖБИТЕ.СЛАВА БОГУ ,ЧЕ СЛЕД ПО-МАЛКО ОТ МЕСЕЦ ОКОНЧАТЕЛНО СИ ОТИВАТЕ И ТОГАВА КОЙ КАКВОТО ДРОБИЛ.

Отговори
5 2
Гола вода си зико.Какво е гола вода ли? Айран без кисело мляко

Гола вода си зико.Какво е гола вода ли? Айран без кисело мляко

16.06.2021 | 10:18

Зико ти си виновен.Къде е ревизията на Тотев ,която обеща преди изборите.Не мисли ,че ще забравим.

Отговори
10 2
БАЙ ГЕОРГИ

БАЙ ГЕОРГИ

16.06.2021 | 10:02

В КАУША МАСКАРАТА МУ С МАСКАРА ТОТЕВА ЩЕ БЪДЕ ПРЕВЪЗПИТАН И ПРЕЧИСТЕН.

Отговори
8 2
Софийския централен

Софийския централен

16.06.2021 | 09:59

Янко Ваташки -Лудия и черните ЯТАГАНИ с нетърпение чакат мамина кратуна. Доволен е и бай Ставри.Те ще го излекуват от клептоманията и гьонсуратлъка.

Отговори
9 2
В Булгаристан на баце,колкото повече сереш ,повече се издигаш

В Булгаристан на баце,колкото повече сереш ,повече се издигаш

16.06.2021 | 09:51

Само тази афера да беше ,тотката с мед да го намажеш.Сега и депутат ще става.Да ползва имунитета.Но след 11 юли палачинката се обръща и маминото ще влезе в затвора

Отговори
9 2
ВИНА

ВИНА

16.06.2021 | 09:43

А ЗАГУБИТЕ ОТ ОНЕЗИ АВТОМАТИ ПО СПИРКИТЕ И ТЕЗИ В АВТОБУСИТЕ КОЙ ЩЕ ПЛАТИ МОЛЯ...??!!! НАЙ НАПРЕД ТОВА ДА СЕ УТОЧНИ И СЕ ОСЪДИ ВИНОВНИКА И СЛЕД ТОВА НОВИ ПРОЕКТИ... ДА СЕ КАЖЕ НА ГРАЖДАНИТЕ НА ПЛОВДИВ КОЙ НОСИ ПЕРСОНАЛНА ОТГОВОРНОСТ...СТИГА СТЕ РАЗМИВАЛИ ВИНИТЕ...

Отговори
10 2
Ало Гошев........????

Ало Гошев........????

16.06.2021 | 09:41

МАМИНИЯ ,защо още не е в затвора.Това са цели 20 милиона!!!ограбени и нищо насреща.

Отговори
14 2
Митка

Митка

16.06.2021 | 09:51

Има, братчед, как да няма - иди на Камениците и ще ги видиш къде са ?

Отговори
10 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?