Следвайте ни

Магистрала ли? Пловдив-Стара Загора се взима за 3 часа СНИМКИ

viber icon

Пътуването от Пловдив към морето в момента е истински ад. Заради пътните ремонти по АМ "Тракия" и засилен трафик, отсечката от Града на тепетата до Стара Загора се преминава за около 3 часа. За това сигнализира шофьор, попаднал в тапата, на която няма алтернатива. Той предупреждава водачите, потеглили в тази посока, да се въоръжат с търпение и здрави нерви.

„Имаме ли магистрала, или нямаме? Заради ремонта на аутобана, извършван в разгара на отпускарския сезон, от Чирпан трафикът е отбит по стария път за морето. Там обаче движението е толкова натоварено, че колоните от автомобили пъплят едва-едва. За да стигна от Пловдив до Стара Загора, ми отидоха цели 3 часа. А уж трябваше за дори по-кратко време лете да стигаме до Бургас“, възмущава се пловдивчанинът.

Преди няколко дни от АПИ пък обявиха, че ремонтът на въпросната 23-километровата отсечка от магистрала "Тракия" ще се забави заради продължителните дъждове в последните седмици. По тази причина крайният срок за приключването му е изместен с един месец - вместо на 30 юни работата ще трябва да приключи до края на юли.

 

Костадин Аршинков

Костадин Аршинков

Зам. главен редактор

Костадин Аршинков е завършил Руска и Българска филология. Бил е репортер в „Пловдивски новини“, завеждащ екип „Кореспонденти“ в „Стандарт“ и зам. гл. редактор в „Новият глас“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (7)

Пътища

Пътища

24.06.2021 | 23:48

Всичко горе долу е ясно, ама защо тези ремонти се повтарят по едно и също време когато трафикът е голям. Човек казват че се учи от грешките, така казват хората, Кога и нашите управници ще се поучат от многото грешки натрупани през годините. Явно те не ги отчитат тези човешки проблеми като грешки, но колелото се върти и едно и също се повтаря до кога. Е вече това е много лошо бие на голяма бюрокрация далеч от хората.

Отговори
1 1
Тиква

Тиква

24.06.2021 | 14:34

осовните печалби на италианската мафия не идват от наркотици и проституция, а от строителство на магистрали. правете си извода сами.

Отговори
12 4
Горчев

Горчев

24.06.2021 | 13:56

Не съм фен на Б.Б.,но обективно той дсдабтладък на строителството НС магистрали у нас.Що се отнася до качеството ,това е проблем още от соца! Тунел “Витиня” се ремонтира почти 2години за да отговаря на условията на ЕС за безопасност благодарение на соц качеството !Отсечката от Чирпан до Ст.Загора е строена през 2007г.при управлението на Станишев .Не е зле като се коментира да има обективност!!

Отговори
14 5
Hi Way

Hi Way

24.06.2021 | 12:21

Един познат Боко Пумпкин ми говореше,че строял магистрали!Аз работих от 1980 до 1985 на АМ Тракия,като инженер и поразбирам нещичко,е не колкото Него!Къде ли е сега многознайкото с мания за Император,да каже кон боб яде ли?Но всe някой ще го "попита",както и пишман проектанти,или лъжливи изпълнители навсякъде,както и мантинелизираното околовръдтно Юг на Повдив!Пази Боже от нагли простаци и моля да ги пратиш ,където им е мястото!

Отговори
18 11
Пловдив

Пловдив

24.06.2021 | 12:44

Преди това питайте Станишко как успя с крадене от батко и братко да я накъдри толкова много. А после сам питайте себе си - след като сте работил през 1980 - 1985 г. защо Вие не я построихме до Бургас, а с много зор и много крадене от държавното стигнахте едва до Пловдив.

Отговори
23 8
Абе дебил

Абе дебил

24.06.2021 | 13:20

Не съм фен на очилатия хамстер ама като чуя тъпи, крадливи и некадърни гепирасти да се оправдават за дебилщините си с комунистите, направо ми иде да се запиша в БСП. А онова банкянското нищо успя да умножи с много километрите юфка по Тракия. След Ст Загора всички карат в лява лента щото искат колите и зъбите им да оцелеят. ДЕВМ крадлива да е.

Отговори
14 8
Иво

Иво

24.06.2021 | 13:31

Абе "Пловдив", ти май не си даваш сметка, че ако по бай Тошово време не се бяха построили участъците с виадуктите и не бяха прокопани тунелите, магистрала в България още нямаше да има. По равното всеки може да маже асфалта, на цени като в Германия, но с икономия на материали и качество, като в Бангладеш!

Отговори
17 6

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?