Следвайте ни

180 фирми край Пловдив бесни: КПП-та изяждат по един час на 35 000 работници

viber icon

Собственици и мениджъри на предприятия от Тракия икономическа зона пропищяха от режима за влизане и излизане в града. 

Работодателите недоволстват, че полицаите от КПП-тата на входовете и изходите на Пловдив проверяват един по един всички пасажери в автобусите за фирмен превоз. Често това отнемало близо час и това тотално обърквало графика за работа. "За нас е важно работниците да идват навреме и лесно и бързо да се прибират по домовете си за необходимата почивка. За съжаление тази седмица срещаме изключителни проблеми в тази насока", се казва в обща позиция на фирмите от ТИЗ. Става въпрос за 180 компании с 35 000 работници. 

 Проверката може да се ускори, ако на страничното стъкло на бусовете за фирмен превоз се залепя служебна бележка или се представя такава на електронно устройство, вместо да се дава на ръка на патрулиращите полицаи, което повишава и риска от заразяване, предлагат мениджърите от икономическата зона. Ситуацията още повече се усложнила и с новото изискване да се оставя декларация на КПП-то при всяко влизане и излизане от града. "При 2000 служители на дадена фирма това означава да бъдат отпечатани 4000 документи за всеки ден, от което следва администрацията постоянно да бъде на крак", обясняват от ТИЗ. Писмо от името на всички мениджъри с молба за съдействие е предадено на кмета на Пловдив Здравко Димитров от инж. Пламен Панчев, председател на Клъстер Тракия икономическа зона. 

Във връзка с удължаването на извънредните мерки до 12 април въпрос за улесняване на режима на пропусквателните пунктове беше отправен и към шефа на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски. 

"По-добре да има опашки от коли на КПП-тата, отколкото военни камиони, изнасящи трупове", беше категоричният отговор на Мутафчийски вчера.

На днешния брифинг обаче той предложи пропускателните пунктове да се изтеглят така, че да обхванат икономически зони. За ТИЗ обаче това означава, те да се преместят в съседни на Пловдив общини на десетки километри от града.

Кметът Здравко Димитров пък се ангажира да говори с премиера за връщане на стария режим за минаване пред пунктовете, когато не се оставяха декларации на полицаите при всяко минаване.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (14)

Няма значение

27.03.2020 | 13:06

на кого е задължение. Принципно ползата от тези КПП-та е никаква.

Отговори
3 0

до шушана

27.03.2020 | 12:22

Шушанка , на такьв пост се работи с акъл и административен капацитет, а не на принципа юруш на маслините.Тоя се оказа по-зле и от тотката.Оня поне в краденето беше добър и ни окраде до шушка. Подсигури си чадър и сега си гледа сеира, вместо да е в затвора.

Отговори
3 0

Шушана

27.03.2020 | 10:07

Какво хулите само какво зависи от Зико прави всичко възможно, а и да не се прилагат мерките само в Пловдив, че Зико да ги е измислил. Много лесно ама вашия бивш ГУру сега дето му се кланят. Не съм го чул скоро само в медията му чета злобните писаници и лъжи

Отговори
2 3

Художник

27.03.2020 | 10:02

Картинката в Пловдив ще става всв по-шарена и весела. Като всеки брак между прости*утка и бивша, но издигнала се вече мутра, в един момент интересите се пресичат и започва битка за надмощие. Леката жена не може да се промени и винаги върти опашка в своя полза, а мутрата умее единствено да маа с бухалката. Но това ниво е неприемливо ниско за град с историята и духа на Пловдив. Затова вредата ще е много голяма. Двете "З" ще вкарат каруцата право в дерето. Те нямат капацитет за повече. Бедни ми, бедни Пловдив...

Отговори
8 1

Бай ви Ставри

27.03.2020 | 09:54

Мутафчийски каза да се преместят кпп-тата. Да видим Зикито и Здрафка след колко дни ще реагират. Поне седмица ще мине. Но въпросът е защо не бяха сложени на правилните места още в началото. Велики ръководители и двамата, ама на проба и грешка работят. Толкова си могат. Да не ревете сега, че не се справят, щото вие си ги избрахте.

Отговори
4 0

Милев

27.03.2020 | 09:48

Абе, вие сте много интересни. Каква мисъл търсите у тия двамата. Той отишъл да проверява нещо, дето не му е работа, хората да псуват него, а тя се скрила, защото вижда каква "умнотия" е сътворила с тия кпп-та. Явно Зикито съвсем е зомбирано от Здрафчето, че сам отива курбан. Или просто и двамата са престъпно "умни" и неадекватни. Пижо и Пенда!

Отговори
7 1

Гочев

27.03.2020 | 09:35

Зики Маус и Данка Измамницата са просто елементарни изпълнители, каквото им се нареди от София, това правят. Понеже нямат достатъчно пипе да преценят какво е добро за Пловдив. Ако ставаха за управленци, нямаше да направят тая глупост с блокадите, която ще убие и без това крехкия пловдивски бизнес. Щяха да измислят умно решение. Но не са способни. Зикито е с празна кратуна, а Данка гледа само как да го изложи и да покаже колко е неадекватен. Бог да ни пази!

Отговори
6 1

Петров

27.03.2020 | 09:27

Ех, Данке Измамке, като не си способна да се справиш със ситуацията, повикай помощ, ти поне имаш цяла рота "близки приятели" - Парасков, Козела, братята Кисьови, Гергата. Изкарай ги на блокадите да регулират движението и да помагат на полицията. Щом не ти стиска да се обадиш в София и да си признаеш, че си изтървала положението в града.

Отговори
6 0

Истината баце...

27.03.2020 | 17:43

Той Параската е същия мишок като големия си брат, дето избега в Испанията... И той е един заблуден "Ибрик"

Отговори
0 0

до фен

27.03.2020 | 09:23

Ало фен абсолютно съм съгласен с теб , но да уточня , че Здравчето не всяка седмица е при вожда , А ВСЯКА СЕДМИЦА Е НА ГОСТИ В БАНКЯ ПРИ ВОЖДА.Знае ги каката женските номерца.А твоя приятел Зико няма между краката аргумента , с който разполага областния ни управител.Сети се в дългосрочен план , кой ще надделее , особено с опита на Данито в тази част.Трудна е борбата за влияние с жена, която знае как да си мятка краката.

Отговори
7 0

фен

27.03.2020 | 08:49

Зико пич, махай се от задръстванията , че накрая не псувни, а кютек ще ядеш.Мъжко момче си , но за тази глупост нямаш никаква вина.Не поемай неадекватните действия на други.За жалост винаги си бил малко наивен и късоглед. Натисни Дана да си свърши работата.Откъде накъде ти ще се обаждаш на Бойко.Накрая ще те намрази.За тая работа си има областен управител.И без това всяка седмица е при вожда.Да се и да свърши нещо полезно за града.Не само да говори празни приказки по медиите и шокира докторите

Отговори
8 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?