Следвайте ни

Кажете кои са виновни за проваленото е-таксуване в рейсовете, зоват общински съветници

viber icon

Община Пловдив да предостави имената на служителите, които са подписали платежните документи за електронната система в градския транспорт. Това искане отправи съветникът от БСП Йордан Василев до кмета на днешната сесия, която продължава в момента.

Договорът с испанската фирма "Индра", който трябваше да осигури въвеждането на електронно таксуване, така и не беше осъществен. Заради това в момента общината съди компанията. 

Документите за изплащане на близо 20 млн лева са парафирани от ръководителя на проекта Борислав Кръстев по време на управлението на кмета Иван Тотев, както "Марица"  вече писа.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (7)

Руслан Георгиев

Руслан Георгиев

23.02.2021 | 14:35

Най голяма вина има смета Тотев и неговите протижета всички на съд

Отговори
3 2
Ювчарино

Ювчарино

23.02.2021 | 17:24

Ти първо се научи да пишеш правилно и после почвай да решаваш кой е виновен.Чобанин .Това да не са ти овцете да викаш подир тях ррррррр

Отговори
1 2
Пламен Добрев

Пламен Добрев

23.02.2021 | 19:34

То и Вашият коментар не е особено правилно написан. Но не сме тук да дебатираме езикови познания. Въпросът е, че с право си го отнася кмета и протежетата. Защо ли? Ами защото гласовете и данъците ни ги поставят на такава позиция. Когато има провален проект, не е ли редно да се търси отговорност от лицата, които са приели отговорните длъжности в тази насока. Или според теб само робите-българи трябва да понасят отговорност за делата на всички финансови, правни, обществени, частен сектор, държавни институции. Не съм видял нито един политик да понесе каквато и да било отговорност пред народа за деянията си. От всичко страда гражданина, народа... а в същото време страдалците индиректно обезбечават финансово дори престъпността в тази държава.

Отговори
3 1
Пламен Добрев

Пламен Добрев

23.02.2021 | 19:35

"Обезпечават".. :)

Отговори
0 1
teruns

teruns

23.02.2021 | 12:29

Марица е виновна най-много, защото така и не разбра, че ел. таксуване не са само хартийките от монетниците. Обаче вдигаше вой до небесата. Сега защо не пита за сертификацията.

Отговори
3 0
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

23.02.2021 | 12:13

Да питат Чонов защо провали системата като не я сертифицира цяла година. За да не се набутат превозвачите ли? или не знаеше, че трябва - както с такситата.

Отговори
3 0
Йордан Иванов

Йордан Иванов

23.02.2021 | 11:54

Нали вече представиха в Общински съвет документите по моето питане. Колегата пак е спал да си намери друга кауза. Тази е моя. Ако мога да се вредя от Чонов.

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?