Следвайте ни

Електронните табели на спирките пак не работят

viber icon

Eлектронни табели, монтирани на автобусните спирки, отново не работят, въпреки че и без аварии продължават да дават неточна и непълна информация. От повече от 5 дни на няколко от местата за чакане на градския транспорт табелата дори не свети. Такива са случаите на спирките преди Медицинския университет посока Смирненски, както и на кръстовището на улиците Димитър Талев и Александър Стамболийски.

От общинското предприятие "Организация и контрол на транспорта" обясниха, че днес екип ще работи по отстраняване на техническия  проблем. "Все още не сме сигурни точно каква е техническата причина. Ако е със соларно захранване е възможно батерията да е паднала. В такъв случай  се проверява дали батерията е годна или просто е  нямало достатъчно слънчева светлина. Във втория случай се оставя да се зареди.  Ако проблемът е в самата батерия се поставя акумолаторна такава. Възможно е да е имало и паднал предпазител", казаха от общинското предприятие. 

 Въпреки че са похарчени 20 млн. лева за системата тя дава на късо и често излиза извън строя.

Междувременно представителите на испанската фирма „Индра” трябва да пристигнат на 15 януари в Община Пловдив, за да обсъдят мерките за окончателното въвеждане на електронната система в градския транспорт. От тях се очаква да бъдат отстранени дефектите по електронното управление на таблата.

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?