Следвайте ни

92-годишен си купи 3-месечна карта за рейса

viber icon

Пред бюрата, които продават карти за градския транспорт, е празно, а служителите работят в намален състав - по един - максимум двама. От гишетата почти изцяло изчезнаха учениците и студентите, които имат право на намаление - 16 лева на месец. Но пенсионерите продължават да ползват градския транспорт, не крие учудването си Веселина Топалова, ръководител на отдел "Карти" в "Автобусни превози - Пловдив". Колежките й били смаяни, когато 92-годишен пловдивчанин поиска да си купи тримесечна карта.

Съветваме хората да купуват карти за един месец, защото ако се наложат още по-крути мерки, не можем да връщаме парите за другите два, през които няма да могат да пътуват, обяснява шефката на отдела.

Бюрата са пет - на ул. "Отец Паисий", на "Байкал", до автогарите "Родопи" и "Север", на бул. "Шести септември" 145. Само едно гише в "Тракия" е затворено, защото не отговаря на санитарно-хигиенните изисквания. Всички служители са снабдени с маски, ръкавици, дезинфектанти и шлемове, увери Веселина Топалова. 

И в районните кметства, където продават абонаментни електронни карти срещу 50 лева на месец, няма опашки. Служителите твърдят, че търсенето е намалено драстично. Според превозвачите желаещите да пътуват с градския транспорт с всеки ден оредяват. През деня се возят по трима-четирима, вечер няма никой.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

хаха

31.03.2020 | 12:18

на това му се вика ОПТИМИЗЪМ !

Отговори
1 0

Тиква

31.03.2020 | 07:49

Това е гербостан,на 92 годишен взимат пари,за автобуса,показва до къде сме паднали.

Отговори
1 0

краставица

31.03.2020 | 08:52

Какво като е на 93 за гробищата ли да си взема карта

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?