Следвайте ни

Ако сте в Пловдив: 12 поети четат стихове

viber icon

Днес в 18 часа в Малката ​базилика на Пловдив официално ще бъде открито четвъртото издание на Международния фестивал на поезията „Орфей - Пловдив“. Той ще продължи до 15 май.

Тази година ще участват 12 автори от 10 страни: САЩ, Индия, Испания, Израел, Мароко, Румъния, Молдова, Северна Македония, Албания и България. За първия ден на проявата е предвидена промоция на  стихосбирката „Орфееви песни и други стихотворения“ от Хава Пинхас-Коен със специалното участие на авторката от Израел. Модератор е д-р Антон Баев. 

Мултиезичният сайт на фестивала www.orpheus-plovdiv.eu вече е обновен с творбите на почти всички участници в тазгодишното издание. Те са публикувани на роден език и в превод на български и на английски. В сайта ще откриете и Програмата за всички събития в тазгодишния „Орфей - Пловдив“ 2021.

Заради ситуацията с пандемията от COVID-19 организаторите от фондация „Пловдив ЛИК“ подготвят за втора година живо излъчване на двете основни фестивални събития - церемонията по откриването днес и церемонията по награждаването и финалното четене утре отново в 18 часа. Те ще могат да се гледат чрез live streaming поради ограничения брой места заради противоепидемичните мерки.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?