Следвайте ни

Здравко Димитров с целия си екип на дебата за бюджета СНИМКИ/ВИДЕО

viber icon

Кметът Здравко Димитров участва в общественото обсъждане на бюджета на Пловдив за 2020 г. с целия си екип. Дебатът, на който са поканени граждани, започна от 17 часа в сградата на Общинския съвет на ул. "Авкс. Велешки" и в него  участват заместник-кметовете на Община Пловдив и районните кметове. Те са готови да отговарят на въпросите на гражданите. 


Общината  ще разполага тази година с 343 млн. лева бюджет, от които 186 млн. лева  са осигурени от държавата, а останалите са собствени приходи от местните данъци, такси, наеми и продажби. Парите на Пловдив ще се гласуват в Общинския съвет на 11 февруари.

Най-много средства  - 44,65 на сто - са предвидени за образование. Тези пари са заделени за заплати на персонала, издръжка на детски градини и училища, програми, техническо оборудване, ремонти.

 За санирането на ОУ „Стоян Михайловски” в „Южен” са планирани  726 840 лева,  а за проектирането на нови сгради на Математическа гимназия и ХГ „Св.св. Кирил и Методий”  - 400 000. Още 100 000 лева  има за проект на реставрацията на старинната фасада на Хуманитарната, която е паметник на културата. 

За социални дейности, които  включват 58 услуги, се дават 16,5 млн. лева. За здравеопазването и предимно за детски ясли общината разполага със 17,5 милиона, за спорт – с 6,3 млн. лева. Впечатляващ е бюджетът за културата – 19,8 млн. лева, от които 2 млн. лева ще отидат за провеждането на събития от Културен календар. 

Хигиената в града ни струва 42 млн. лева, озеленяването – 5 милиона. За улично осветление са планирани 3 млн. лева, за изграждане, ремонт и поддръжка на уличната мрежа – малко над 26 милиона.

За ремонти, строежи и проектиране администрацията предвижда 85 млн. лева. По-голямата част – 51 млн. лева – са осигурени по европейски програми. 

През тази година предстои довършването на бул. „Северен”, за който общината трябва да плати 6,5 млн. лева. За зоопарка има 611 300 лева, но тепърва ще се преброяват дефектите. Забавеният в годините проект за воден цикъл ще глътне като за начало 29 млн. лева. За строеж на новата спортна зала „Дунав” в проектобюджета са заложени 1,5 млн. лева, за Тютюнев град  - малко над 1 млн. лева, а за пл. „Централен” има още 2 млн. лева за разплащане със строителите. 

 

 

Снимки: Наташа Манева

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

paul

14.02.2020 | 06:07

Прочетете моите поздрави от показанията на всички вас. Казвам се Катика Каменич ,, Искам да използвам тази страхотна златна възможност да дам осезаемо свидетелство за това как наскоро получих заем от 60 000 евро. Преди търсех заем и те по-късно ме подлъгаха. Опитах отново и срещнах жена като мен, която желаеше и желаеше да ми помогне да получа заем при 2% лихва. Казаха ми, че е кредитор и жена, на която имах доверие, затова реших да се свържа с нея и тя ми даде възможност да кандидатствам за заем от нейната компания, който лесно получих, но обяснението е, че получих добрият си кредит с добър здраве и с по-малко стрес. Ако се интересувате от заем, можете да се свържете с нея по имейл ([email protected])

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?