Зам.-шеф на БСП-Пловдив: Няма как да изключат Георги Гергов от партията

По-рано днес Изпълнителното бюро на БСП съобщи, че ще поиска от  Националния съвет да изключи Георги Гергов. Това стана след приемането на доклада на работната група, оглавена от Кристиан Вигенин, създадена по повод противоуставното свикване на заседание на Областния съвет в Пловдив, чийто председател е Гергов. "Марица" потърси за коментар по темата заместник-председателя на градсктата организация на БСП в Пловдив Нина Чавдарова.  

-          Г-жо Чавдарова, Изпълнителното бюро поиска Националният съвет на БСП за изключи Георги Гергов от партията. Какво се случва?

-          Няма как Националния съвет да изключи Георги Гергов. Първо, защото той на 18 декември 2020 г. депозира оставката си от НС на БСП. По тази причина ми се струва, че действията им са закъснели и освен това показват непознаване на нашия устав. Нека да си го прочетат внимателно.

-          Какво пише в устава на БСП по този казус?

-          В ч. 12, ал. 1 изрично е посочено, че партийният статус на социалист се разглежда само от органите, в които той членува. За Георги Гергов това са Градският съвет на БСП, Градската партийна конференция и основната му партийна организация. Само те могат да решават дали той да бъде изключен. Така че Националният съвет на БСП не може да изключи Георги Гергов от партията, тъй като той вече не е член на пленума.

-          Какво се цели с тази атака, според Вас?

-          Не знам какво целят, но е очевидно, че не укрепват партията по този начин.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Тези на герговата копаня няма право да се обаждат

Тези на герговата копаня няма право да се обаждат

06.01.2021 | 09:06

Абе другарко.Всички. вие сте на копанята на свинята.И той на избори винаги ви предава и играе за герб.На три пъти подари кметските избори в Пловдив на маминия и зинокио нещастни продажни другари .Резил.Пеевърна ви в пета политичческа сила в града.

Отговори
5 1
страничен

страничен

06.01.2021 | 03:56

Николина Чавдарова или не е наясно, или си заработва заплатата. Всичко е уставно изпипано. Гергов може и да си е подал оставката пред НС, но това не е едностранен акт. Оставката трябва и да се приеме от съответния орган, в случая НС. А такова решение няма. Затова го бройте изключен. В някаква степен Гергов е подведен от обкръжението си и то не за първи път и от години допуска грешка след грешка.

Отговори
5 0
Първо Деса

Първо Деса

05.01.2021 | 21:04

Първо да изключат свинята Десислава Йорданова, която си фалшифицира диплома от ПУ. Както и баща и.

Отговори
6 4
Майна

Майна

05.01.2021 | 19:57

Нямало как да изключат Гергов ??? Що бе СВИНАРЯ да не е НЕЗАМЕНИМ ???? Няма НЕЗАМЕНИМИ хора другарко.....Нали това е любимата фраза на БКП или БСП ==все тая

Отговори
11 3

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?