Сиди VS Инчев. Кой ще води четата под тепетата?

 

Ако във ВМРО има демокрация, фаворит е бившият кмет на "Южен", ако заповедите се спускат отгоре, печели активистът от Стара Загора

 

Двама македонци, чета с войвода, трима македонци - чета с предател, се казва в онази приказка за западните ни съседи. Максимата е валидна и за нашите "войводи" не само заради македонските им корени. Във ВМРО просто не могат да стоят мирни. След 4 години успешно сътрудничество с НФСБ и цял мандат в управлението ВМРО пое по пътя към самостоятелно явяване на парламентарните избори на 4 април. Решението бе взето на заседание на Изпълнителната комисия заедно с депутатите в четвъртък. След раздялата с хората на Валери Симеонов от ВМРО ще трябва да напишат сами листите във всички избирателни райони. За пръв път от много години патриотичното множество в Пловдив няма да се представлява от Славчо Атанасов. Лидерите на местните структури на ВМРО отдавна чакат момента, в който ще излязат от неговата сянка, но когато слънцето изгря в техния двор, се оказа, че редовите харамии изглежда не са дораснали да станат войводи. Активът няма ясна визия кой да води листата в Пловдив, което още повече обърква членовете, които в Пловдив едва ли наброяват повече от 200 души. Вариантите са два - лидерът на градската организация Борислав Инчев или депутатът Александър Сиди. Общото между тях е, че отдавна искат да излязат от сянката на Славчо Атанасов, разликата, че единият добре е познат поне в южната част на Пловдив, а другият - пловдивчанин в повече. Ако ВМРО излезе някоя модерна демократична формация, фаворит е бившият кмет на "Южен". Ако заповедите се спускат отгоре, ще спечели "парашутистът" от Стара Загора   

В следващите 10 дни структурите на патриотичната формация в страната ще правят номинации, ще се водят преговори, като окончателната листа би следвало да е готова до 25 февруари.

„Марица“ потърси за коментар и двамата, спрягани за водачи на листи в града под тепетата. Те са категорични, че и самостоятелно ВМРО ще постигне желания резултат.

Александър Сиди: Целта ни е целият патриотичен вот

„Инчев е прекрасен млад човек, който може да бъде полезен. Но в следващите 10 дни ще правим номинации и ще водим разговори в тази посока. За нас е добре, че успяхме да се разберем и да тръгнем самостоятелно в тази битка. В последните години показахме, че въпреки коалицията, няма коалиционно отношение и коалиционно поведение. Единствено в Пловдив беше добрият пример, в който играхме заедно с НФСБ и издигнахме Славчо Атанасов. Очаквахме повече, но направихме достатъчно добър резултат. 4 години нямахме коалиционни отношения и съответно не е развалена някаква коалиция, а по- скоро ВМРО продължава по своя път след успешните европейски и местни избори. Предвид това, че ВМРО успя да се докаже като най-голямата патриотична формация в страната, вярвам, че целият  този патриотичен вот ще бъде при нас. И се надявам на добър резултат".

Борислав Инчев: Изпълнените обещания ни дават сигурност

"Първа задача е да съберем подписите за самостоятелно явяване на изборите, за да може ЦИК официално да даде решение за допускане до самостоятелно участие. Оттам нататък следва одобряването и внасянето на съответните кандидатдепутатски листи. Чисто технологично ние вече се готвим за самостоятелно явяване на изборите. Все още не е ясно кой ще поведе листата, но при нас е традиция да не се издигат външни за организацията и района хора.

Очаквам добро представяне на ВМРО, защото имаме основания да не се притесняваме и да не се срамуваме от направеното през последните години. За първи път от толкова време не само ВМРО, но и като цяло коалицията излиза с изпълнени обещания, колкото и те да не се харесват на някои хора. Хората, които са патриотично настроени и родолюбци, те все ще трябва да припознаят някого. Разчитаме и на  хора, които са консерватори по своите разбирания, също да ни подкрепят".

Нямаме притеснения за Пловдив с оглед на това, че винаги сме близо до хората и техните проблеми и търсим начини да ги разрешим. Пловдивската структура влиза спокойно в тази битка, достатъчно мобилизирана за работа, и се надяваме на добър резултат".

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Батко

Батко

08.02.2021 | 11:28

Обратен до Обратен мила моя майно льо!

Отговори
11 1
Обръгнал вече

Обръгнал вече

08.02.2021 | 10:10

Инчев е сравнително читав, значи очаквайте другия да води листата....

Отговори
8 3
333

333

08.02.2021 | 11:18

Еврейчето сиди го хванаха в рекет за 10000лв и цяла България разбра. Той ще е избранника на човека от била.

Отговори
5 0
ЛУКАНОФ

ЛУКАНОФ

08.02.2021 | 09:57

СЕГАШНОТО ИЗМИСЛИЦА НАРЕЧЕНА ВМРО Е СПУСНАТА ПАРАШУТНО ОТ ДР. ЛУКАНОВ........СБИРЩИНА ОТ ЧЕНГЕТА

Отговори
6 4

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?