Следвайте ни

Съветници на Тотев играят контра на Здравко Димитров

viber icon

Шефът на групата на ГЕРБ Йордан Илиев, който се счита за приближен на бившия кмет и лидер на ГЕРБ Иван Тотев, разбуни отново духовете в местния парламент, като игра контра срещу Здравко Димитров. Дебатът се разрази по време на обсъждането за даренията. Здравко Димитров поиска съветниците да му разрешат да приема и да получава и да разпределя дарения по време на извънредното положение без ограничение на тяхната стойност и без решение на Общинския съвет.

В мотивите си кметът обяснява, че има много дарени вещи и суми, които веднага трябва да бъдат насочени към здравните заведения, а със свикване на сесията това не може да става бързо.

Йордан Илиев излезе с контрапредложение. Той изчете на листче пред залата текста, който гласи, че дарения могат да се получават и разпределят от кмета с изключение на активи, получени от търговски дружества с общинско участие, както и от чуждестранни спонсори. За тях трябва да има решение на Общинския съвет, каза Илиев. "Това означава, че ако Червеният кръст в Германия дари 100 маски, трябва да се свиква сесия", възмути се Георги Колев от ЗС "Александър Стамболийски".

"Всички дарения се оповестяват на сайта на общината и не виждам да има проблем", опонира Евелин Парасков от Съюз за Пловдив. Зам.-кметът по социална политика Анести Тимчев призова съветниците да не правят упражнения по правни науки и напомни, че кметът се отчита, а решенията за дарения се обсъждат в Общинския кризисен щаб. Всеки може да присъства. Дайте по един представител от групите, призова Димитров.

Съветниците обаче гласуваха предложението на Йордан Илиев. Мнозина от тях не можаха да отговорят на репортерския въпрос на "Марица" какво означава всъщност предложението, което са гласували.

Досега кметът можеше без съгласието на Общинския съвет да получава и разпределя дарения до 20 000 лева.

 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (8)

Ко?

Ко?

09.04.2020 | 17:08

По обед минавам покрай Lime Tree (офис сградата на Тотеви, която е в съседство с хотела им) и гледам 15-20 младежи стоят един до друг пред входа - пушат пият кафенце и си правят мухабет без маски, без ръкавици. Все едно всичко всичко е както преди.

Отговори
7 4
Златка

Златка

09.04.2020 | 16:29

Четял от листче:) Не може да помни или Тотев му го е написал?

Отговори
6 4
Нищо лошо не е да се спазват законите. Не боли.

Нищо лошо не е да се спазват законите. Не боли.

09.04.2020 | 15:46

Кои закони и съответни наредби субсидира Закон за мерките и действията по време на извънредното положение, обявено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 г.? След Военното положение в Полша приключело на 22.07 1983г.. се установи, че са нарушавани закони, които не са вписани в мотивите за субсидиране на Конституцията. Що народ излежа в затворите за тези пропуски вие е бедна фантазията. Потърсете исторически материали или прочетете мемоарите на Данута Валенса!

Отговори
2 3
345

345

09.04.2020 | 21:38

Ако ни управлява а такива като теб либерали глобалисти плачещ само за някакви смешни права щяхме да сме преди краварите по смъртност. Първо имаш задължения, после права в такава ситуация.

Отговори
2 2
Linda Mark

Linda Mark

09.04.2020 | 15:35

КАК ВЗЕМЕ МОЯТ ЗАЕМ ОТ ТОВА ВЕЛИКА КОМПАНИЯ Здравейте, скъпи мои хора, аз съм Линда Макдоналд, в момента живея в Остин Тексас, САЩ. В момента съм вдовица с три деца и бях заседнала във финансова ситуация през април 2018 г. и имах нужда да рефинансирам и да платя сметките си. Опитах да търся заеми от различни заемни фирми, както частни, така и корпоративни, но никога с успех, а повечето банки отказаха кредита ми, не попълвайте плячката на онези хулигани там, които ги наричат ​​заемодател на пари, всички са измама, всичко, което искат, е вашето пари и вие добре не чувате отново от тях, те ми го направиха два пъти, преди да се срещна с господин Дейвид Уилсън, най-интересната част от него е, че заемът ми беше прехвърлен в рамките на 74 часа, така че ще ви посъветвам да се свържете с господин Дейвид, ако интересувате се от получаване на заем и сте сигурни, че можете да му го върнете навреме, можете да се свържете с него по имейл ……… ([email protected]) Без кредитна проверка, няма консигнатор със само 2% лихва и по-добри планове за погасяване и график, ако трябва да се свържете с която и да е фирма във връзка с осигуряване на заем без обезпечение, тогава се свържете с господин Дейвид Уилсън днес за вашия заем Те предлагат всички видове категории заем, които те Краткосрочен заем (5_10 години) Дългосрочен заем (20_40) Заем за медиен срок (10_20) Те предлагат заем като Заем за жилище ............., Бизнес заем ........ Дългов заем ....... Студентски заем .........., Заем за стартиране на бизнес Бизнес заем ......., фирмен заем .............. и т.н. Имейл .......... ([email protected]) Когато става въпрос за финансова криза и заем, тогава финансовият заем на Дейвид Уилсън е мястото, което трябва да отидете, моля, кажете му, че г-жа Линда Макдоналд ви насочва Успех ................... ....

Отговори
0 8
радка

радка

09.04.2020 | 14:58

То съветниците на Тотев едни съветници .Три секретарки а повечето от другите без ден трудов стаж преди ГЕРБ.

Отговори
12 1
Георги

Георги

09.04.2020 | 19:47

Докога Тотев ще е фактор? Събуди се , Пловдив!

Отговори
7 2
irinka

irinka

09.04.2020 | 14:42

Абсолютно вредни са "градските парламенти" и трябва час по-скоро да се премахнат.

Отговори
9 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?