Следвайте ни

Румен Радев в Пловдив: Партиите да мислят, преди да се нападат ВИДЕО

viber icon

Политическите партии трябва да бъдат много внимателни в предстоящата предизборна кампания. Те трябва да търсят обединение около важните ценности и приоритети за България. Това каза президентът Румен Радев при посещението си в ПГ по хранителни технологии и техника в Пловдив.

Според държавния глава партиите не трябва да бързат да се нападат необмислено една друга, тъй като после ще се срещнат в парламента и ще бъдат изправени пред най-трудната и важна задача за страната – да съставят правителство.

Румен Радев каза още, че въпреки затрудненията ЦИК и служебният кабинет ще положат всички усилия за гарантирането на машинния вот. „Вярвам, че ще се предприемат всички необходими стъпки да се върне доверието в избирателния процес“, заяви президентът.

Санкциите, които бяха наложени върху български бизнесмени  по закона "Магнитски", са прецедент. С тях се нареждаме до държави като Уганда и това не кореспондира с 10-годишния път към ЕС, който е извървяла държавата ни, каза Радев.

Няма ясна, нормативна база за страна член на ЕС или НАТО, попадаща под такива тежки санкции, как точно да се действа. Служебното правителство обаче е длъжно да предприеме мерки, които да минимизират финансовите рискове за държавните институции и българските граждани, добави Радев.

"Голяма част от решенията, които се взимат на Съвета за сигурност, са именно за честността на изборите", добави Радев. По думите му този път трябва задължително да се излъчи правителство.

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (7)

Митко

Митко

07.06.2021 | 16:46

Радев просто излезе с по-големи топки от вашата тиква и го изхъврли като мръсно коте от властта. А оня даже вече не знаем къде се крие. Свиквайте, Радев в момента управлява вашата тиква повече няма да помирише власт.

Отговори
3 6
Славена

Славена

07.06.2021 | 16:33

Господине, Вие зададохте езика на омразата .

Отговори
5 3
Да живее президента

Да живее президента

07.06.2021 | 16:30

Радев е днешният будител на народа.

Отговори
2 6
Хахо

Хахо

07.06.2021 | 14:54

Човек избран и поставен от кгб генерал е начело на държавата.Такова падение през последните 100 години сме нямали.Този човек извърши маса противоконституционни действия В държава с нормално правосъдие .Отдавна щеше да е следствен.

Отговори
10 6
Оглушителното мълчание на българите

Оглушителното мълчание на българите

07.06.2021 | 16:27

Не ти отива коментара на комунистическия манталитет.

Отговори
0 0
В килерчето

В килерчето

07.06.2021 | 12:44

Да се махаш, юмруче

Отговори
14 5
* * *

* * *

07.06.2021 | 13:14

Чиба, тиквo

Отговори
11 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?