Следвайте ни

Районните кметове в Пловдив разделени за листата на ГЕРБ

viber icon

Кметовете на шестте района в Пловдив  ще бъдат питани от  местното ръководство на ГЕРБ дали биха участвали като кандидат-депутати  в предстоящата предизборна кампания. Партийната листа трябва да бъде готова до началото на юни, а до 8 юни - одобрена от Изпълнителната комисия. Засега райкметовете са на различни позиции по въпроса. 

След срещата на  лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и областния координатор Иван Тотев стана ясно, че подредбата на кандидати за народни представители може да бъде променена, като в листата този път да бъдат включени и районни кметове, тъй като добре са познати на пловдивчани.  Всеки от тях, поканен за участие, трябва да даде съгласие, подчерта Тотев.

Шестимата районни  кметове, издигнати от ГЕРБ,  са спечелили мажоритарни избори, а тримата от тях - Костадин Димитров на „Тракия“, Георги Стаменов на „Централен“ и Димитър Колев на "Западен", карат пореден мандат.  През 2019 г. Костадин Димитров изпревари още на първия тур съперниците си, без да се явява на балотаж, като показа най-добрия резултат за Пловдив.

Срещата  на Иван Тотев с районните кметове предстои тези дни. Листата ще се обсъжда  от местното ръководство, в което участват председатели на шестте районни структури.  Иван Стоянов, кмет на „Източен“, Костадин Димитров на „Тракия“ и Георги Стаменов на „Централен“ съвместяват административната работа с тази районни шефове на ГЕРБ. Организацията в „Западен“ се оглавява от общинския съветник Ясен Михайлов, в „Южен“ - от съветника  Георги Василев, в „Северен“ - от Стефан Дедев, бивш депутат.

Повечето от районните кметове се въздържат засега от отговор на въпрос дали са съгласни да помагат с участието си в листата ГЕРБ да спечели на 11 юли повече места. От 4-годишния мандат  на местната власт има още 2,5 години и ако някой от кметовете  успее да стане депутат, няма как да се върне обратно на сигурния кметски пост, в случай че  и 46-ото Народно събрание се окаже с кратък живот.

Костадин Димитров, кмет на "Тракия" Не сме спирали да работим за каузата на ГЕРБ

 Рано е да се говори дали бих се съгласил да участвам в листата на ГЕРБ. Не съм разговарял още с г-н Иван Тотев, предстоят номинации. Решението за кандидатите за народни представители ще се взима от Изпълнителната комисия на партията, която одобрява листите. 

В момента не мога да дам нито положителен, нито отрицателен отговор. Нека да има някакво предложение и да са ясни правилата. Партията е в кондиция, а ние не сме спирали да работим за каузата на ГЕРБ и за по-добър живот на всички хора в България. Правим всичко възможно в рамките на нашите правомощия и възможности.

Георги Стаменов, кмет на "Централен"  Имаме важни ангажименти към съгражданите си

Избрани сме за кметове с гласовете на хиляди хора и смятам, че е нормално да изпълним ангажиментите си към тях. Разбирам, че моментът е много важен за ГЕРБ и за България, но не смятам, че трябва да оголваме местната власт. Имам сериозни амбиции за развитието на район "Централен" и смятам да ги реализирам. 

Иначе ще помагаме с всички сили в кампанията на колегите, които ще бъдат в листата. Винаги съм го правил, ще го направя и сега. 

Иван Стоянов, кмет на район "Източен": Идеята е добра

Според мен идеята  районни кметове да бъдат включени в листата на ГЕРБ е добра, но тази тема трябва да обсъдим в районната организация. Ще решаваме, след като се съберем. Сега не мога да кажа нищо, преди да сме обмислили този въпрос и номинациите в партията.

Всички, които сме избрани от ГЕРБ, даваме своя реален принос и би било морална съпричастност към партията кметовете да участват активно в кампанията. Няма от какво да ни е срам. Напротив, можем само да се гордеем, че в годините на управлението г-н Бойко Борисов толкова много направи за държавата. Промените са очевидни и ние открито  заставаме пред нашите съграждани  с твърдото убеждение, че ГЕРБ има достатъчно потенциал, воля и ясна програма, за да продължи да управлява с успех. 

Стоян Алексиев, кмет на район "Северен": Ръководството ще решава

Нека да видим какво ще бъде решението на градското ръководство на ГЕРБ. Не съм мислил дали трябва да има районни кметове в кандидатдепутатската листа в Пловдив и кои да бъдат включени в нея. Не знам какви промени предстоят. По този въпрос решение взима ръководството. То ще прецени какъв вариант е най-добър за успешната предизборна кампания. 

Костадин Язов, кмет на "Южен": Не съм привърженик на подобен вариант, засега

Не съм привърженик на идеята районните кметове да влизат в листата с кандидат-депутати, засега. Ако се запишем на опашката в листата, ще е ясно, че го правим формално, ако сме начело, а после се откажем да станем депутати, ще излъжем избирателите, ако пък станем депутати, ще предизвикаме частични местни избори. Всичко това крие различни рискове. Трябват сериозни сондажи на мненията сред членовете на ГЕРБ, преди да се вземе такова решение.  

Димитър Колев, кмет на район "Западен": Първо да чуем какви са препоръките на г-н Борисов

Не съм наясно  какви промени ще има в кандидатдепутатската листа на ГЕРБ за Пловдив. Предстои тези дни да говорим с областния координатор Иван Тотев. Той ще обясни какви са правилата, които са уточнили на срещата с г-н Бойко Борисов, и какви препоръки са дадени от националния лидер на партията за предстоящата предизборна кампания. 

Засега не мога да кажа нищо по този въпрос, защото няма конкретни предложения, а и номинациите  за листата се правят от организацията.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (20)

район северен

район северен

27.05.2021 | 16:53

Тия навярно много си вярват. Цял район Северен е проплакал от тоя Стоян Алексиев, ами той горкия за нищо не става. Тревни площи неокосени, необезпаразитени. Навсякъде прахоляк. Една година живеем като на война заради тоя воден проект. Разкопаха улиците, изпочупиха тротоарите. Прахоляк навсякъде, имитират че правят нещо, а всъщност нищо, пари се усвояват за някъде. Започнаха да асвалтират, а оставиха изпочупените тротоари и бордюри от тежките самосвали и фадроми. Тук там пред някои сгради ги сменят, парите не стигат за всички, та нали 40 % отчисляват за шкафчетата и централата. Питаме работниците "Защо бе", а те казват, че решенията се вземат от Стоян Алексиев. Ами хайде отървете го, отървете нещото, което не става за нищо. За ДЕПУТАТ, ДЕПУТАТ от ГЕРБ...................

Отговори
7 1
познавач

познавач

27.05.2021 | 15:33

Тези кметове на райони са там ,не заради това че са образовани или можещи да управляват и взимат адекватни решения ,а заради това че са послушници на Иван Тотев. Марица !!! Попитайте ги кой какво е работил преди да влезне в ГЕРБ и стане близък на Тотев. Митко К. опъвал кабели като работник в кабелна телевизия ,И.Стоянов продавал нещо във фургонче на търговията .Стаменов нещо работил, К.Димитров тренирал деца по тайконду . Алексиев се занимавал незнайно с какво........Какви дипломи имат и какво са завършили никой не е разбрал и видял. Нека всеки от тях си покаже дипломата ама да я снима и да я сложи на сайта на района си а не само да казва каква диплома има. Така че ако наистина ще са на челни места в листата на ГЕРБ нека да видим биографиите и дипломите им.

Отговори
10 2
Апаши

Апаши

27.05.2021 | 15:02

ОТБОР АПАШИ

Отговори
13 2
Мутри вън!

Мутри вън!

27.05.2021 | 13:11

Няма нужда да се омаскаряват кметовете, от които нищо не зависи. Кандидатурата на мамин Ваньо, Гърневски и Каназирева са достатъчни за парламента. Повече от трима депутати няма как да вкарат.

Отговори
8 2
Полито

Полито

27.05.2021 | 15:36

Ха ха трима депутати могат да ги сънуват само . На тези избори ще паднат под 30000 гласа ако вземат 2 ма трябва да се радват.

Отговори
5 3
СРАМ

СРАМ

27.05.2021 | 11:25

МНОГО "УМЕН"ТОЯ КОЛЕВ ЩЕ ЧУЕ ПРЕПОРЪКИТЕ НА БОЙКО НАЙ НАПРЕД!!! ДА ТИ Е.БА МАЙКА ТЪ.ПА..И ТИ ЩЕ СИ И СИ УПРАВНИК...КЪДЕ ТИ Е ГЛАВАТА БЕ ШЕБЕК... А ОНЯ НАТЕГАЧ АЛЕКСИЕВ ПЪК ЩЕ ЧАКА РЪКОВОДТВОТО...ХОРА БЕЗ ГЛАБИ....ЧАКАТ САМО ОНОВА ДА ГИ БЛЪСКА С 200

Отговори
10 3
SSSSOOOOSSSS!

SSSSOOOOSSSS!

27.05.2021 | 10:46

по голяма ба=нда крадци от тези няма.... честито ви пловдивчани целия бар=дак на герб ви е поднесен на тепсия.... разчитам на служебното правителство да прибере БОЙЧЕТО А ТЕЗИ ПО.МИЯРИ НА СЪД ВСИЧКИ СА В КИРЕЧА.... ТАКОВА БЯГАНЕ ЩЕ ПАДНЕ СЛЕД КАТО ПРИБЕРАТ БОЙКО НАПРАВО С 200..... ТОЯ АЛЕКСИЕВ ГО ЗАПОМНИХМЕ В СЕВЕРН С ПРЕМАХВАНЕТО НА ПЛОЩАДКАТА ЗА КУЧЕТА ПРЕД ЛУКСОР ЗАЩОТО ТАМ ЖИВЕЕ.... С ДАВАНЕ НА РАЗРЕШИТЕЛНИ ЗА РАЗНИ ОБЕКТИ НА ПИК.ЛЬОВЦИ КОИТО ИМАТ ЯВНИ ПРОБЛЕМИ ЗА ОТВАРЯНЕТО НА ОБЕКТИТЕ.... И С 8-ТЕ МАГНОЛИИ ПРЕД ЛУКСОР ЩОТО СИ ГО МЕРИ С БОЙКО.... И ПОСЛЕДНО С ЛЪЖИТЕ КОИТО ИЗПРАЩА ФОРМАЛНО КАТО ОТГОВОР ...ЗА НАСТАНЕНИ НЕ ЗАКОННО НА УЛ. ПАНАГЮРИЩЕ 5 ЦИГА.НИ КОИТО ИМАТ АДРЕСНА РЕГИСТРАЦИЯ В СТОЛИПИНОВО....ДВА БЛОКА СА ПОСТАВЕНИ НА КОЛЕНЕ ОТ ТЕЗИ ЦИ.ГАНИ ПО ЦЯЛ ДЕН СЕ ЛЕЯТ МААНЕТА И НЯМА ИНСТИТУЦИЯ КОЯТО ДА ГИ ИЗХВЪРЛИ ОТ ТАМ.......А КМЕТА АЛЕКСИЕВ ПРАЩА ОТГОВОРИ В КОИТО НА АНГРО ЛЪЖЕ ЧЕ НАПРАВИЛИ СМЕТКА КОЛКО ЩЕ СТРУВА ПРЕМАХВАНЕТО НА КЪЩАТА И ЧАКАЛИ ПАРИ ОТ ЗДРАВКО ДИМИТРОВ ЗА ДА Я МАХНАТ.... Т.Е. ДВА БЛОКА ГРАЖДАНИ ОТ РАЙОН СЕВЕРЕН ЩЕ ЧАКАТ ВТОРОТО ПРИШЕСТВИЕ ДОКАТО АЛЕКСИЕВ СЕ ПРАВИ НА КАНДИДАТ ДЕПУТАТ .... ЗА ТОВА МОЛЯ СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО ОПИПАЙТЕ ГИ ФИНАНСОВО И НЕ САМО...ВИЖТЕ КЪДЕ ОТИДОХА ПАРИТЕ НА РАЙОНИТЕ.... НИКОЙ ДА НЕ ГЛАСУВА ЗА ТЕЗИ КРЕ.АТУРИ.............. СРАМ И ПОЗОР СА ДО ЕДИН......ПОДЛ.ОГИТЕ ГЕРБАДЖИЙСКИ....ЧУДЯ ИМ СЕ НА "ДОСТОЙНСТВОТО " МЪЖКО ДА СЕ ДОРЕДЯТ ДО ТОЯ ИЗПЪРЦАН ВЕЧЕ ПОЛИТИК БОЙКО УМРЯЛАТА ЛИСИЦА..... ТРЯБВА МНОГО ДА СИ ЗАГАЗИЛ ЗА ДА СЕ ИЗПРАВИШ ДО НЕГО...... ТЕЗИ СА ПО ТЪ.ПИ ОТ ЦВЕТА ПКП-ТО ВСЕ ПАК ТЯ Е С ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЗАНИЖЕНИ ЦЕННОСТНИ ПОКАЗАТЕЛИ НО ТЕЗИ СА НАПРАВО ПОЗОР......................... МАЙНИЧКИ НЕ СПЕТЕ ИЗЧЕГЪРКАЙТЕ КЮВЛИИТЕ ОТ ПЛОВДИВ...................СРОКА Е 11 ЮЛИ 2021Г... ДА ГИ ИЗМЕТЕМ....ЗА ВИНАГИ....

Отговори
13 7
Стоян Маймуната

Стоян Маймуната

27.05.2021 | 10:36

Голямо Конарския селянин как се е ухилил като пача . На лицето му е изписано как се радва ,че продължават кражбите

Отговори
13 3
Тази статия предизборно ли се пуска?

Тази статия предизборно ли се пуска?

27.05.2021 | 10:15

Тази статия реклама на тия некадърници ли се явява? За един комшия питам? А що нямат маски тия тюлюмбеци?

Отговори
16 4
Сик

Сик

27.05.2021 | 10:08

От тия на снимката само сметовете на Централен и Тракия са читави и стават. Иначе Тотев ги е сложил за украса, щото са на неизбираеми места.

Отговори
7 6
До Сик

До Сик

27.05.2021 | 16:47

Ааа...за тоя на це.нтрален се говори че е с купена дип- лома

Отговори
3 0
Читав е

Читав е

02.06.2021 | 22:43

Само този на р-н Тракия.

Отговори
0 0
Пак ще ни излъжат комунетата

Пак ще ни излъжат комунетата

27.05.2021 | 10:02

Районните кметове трябва да си стоят и да работят. Ето, че веднага взеха да приказват, че ще ги крият. Българинът не мисли - просто гледа шоу. И след 6 месеца ще разбере, че пак е излъган и парите в банката му ги няма.

Отговори
14 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?