Позиция: Вендетата срещу Гергов и вътрешните противоречия ще подарят изборите на ГЕРБ

Изпълнителното бюро на градската организация на БСП в Пловдив застана зад председателя Георги Гергов. Обявена бе и позицията за снемане на политическото доверие от Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП.

По време на пресконференцията в местната централа на БСП бе дадена думата на пет от шестте председатели на районните организации на партията, без този на район „Западен“, тъй като отсъстваше. 

Ръководителят на структурата в район „Източен“ Йордан Василев изрази недоумение защо предизборната кампания започва със скандал, с удар срещу втората най-голяма структура на БСП в страната, именно тази в Пловдив. 

„Ние всички трябва да работим за БСП, защото една разединена партия ще обслужва само ГЕРБ и никой друг. Не сме запознати с доклада, с който се обезглавява втората по големина структура в страната. Признаваме си, имаме несъразмерни местни резултати от изборите. Но има няколко човека от партията, които винаги са били против БСП на изборите. Те винаги са се стремяли към облагодетелстване, към безименни доноси и нищо повече“, отсече Василев. 



Председателят на районната организация на БСП в „Южен“ Костадин Беларев заяви, че в последно време БСП е загубила своя демократичен характер. 



„Различните мнения не се толерират, а се мачкат. За сметка на това се толерират удобни и послушни. Явни ние тук не сме нито едно от двете. Затова получаваме вендета. Този удар срещу Гергов не е удар само срещу него, а срещу цялата партия. Това е атака срещу всеки, дръзнал да изкаже различна позиция.  През последните 4 години градската организация на БСП премина през няколко избора. Вдигна своя резултат, което означава, че  все повече хората ни познават и все повече ни се доверяват като алтернатива. Преди 5 години когато пловдивската организация подкрепи Корнелия Нинова за лидер, бяхме добри, а сега сме лоши. През септември, когато провеждахме прекия избор за председател на БСП, част от тези, които работеха за Нинова, ни предупреждаваха, че с нас ще се случат някои неща. Е, случиха се! Преди много години Васил Левски, разочарован от бездействието на своя народ, написа „Народе????“.  Сега аз бих написал в моето тефтерче „БСП????“. 

Ръководителят на районната организация в "Централен" Тодор Стоилов посочи, че проверката от "Позитано" при неговата структура минала гладко, но останал изумен от крайния резултат. "Силните в нашата партия са ударени. на деня се удрят. Все още не сме заявили дали даваме положителна оценка на нашия президент Румен Радев. Сега два месеца и половина преди изборите пловдивската организация се хвърля в хаос затова, че се изключва Гергов", коментира Стоилов.

Д-р Атанас Баташки, който е председател на структурата в район „Северен“, посочи, че до момента не е имало индикации, че Националния съвет на партията може да действа по този начин. 

„Като председател се чувствам обезоръжен. От няколко дни редови членове ме питат какво се случва в партията. Аз не мога да им обясня. Как да им обясня, че групата от София, която дойде уж да гради мостове, в нейния доклад се иска изключване на Гергов", посочи д-р Баташки. Според него взетото решение обслужва лични интереси, а не такива на цялата партия. „Не приемам лични решения, а не колективни“, подчерта още той. 

Председателят на БСП в район „Тракия“ Добромира Тошева посочи, че е разтревожена от случващото се. „Унизително е да бъдеш подлаган на преглед, на безпочвени обиди. Проведохне среща с работната група, но ние като председатели не сме запознати с доклада ѝ. Начинът в нашата партия да се решават проблемите не е през медиите. Какво ни носят вътрешнопартийни битки?“, запита тя. 

Ръководителят на младежката структура на БСП в Пловдив д-р Любомир Паунов нарече действията на Националното ръководство арогантни. 

„Изразявам подкрепата си за натоящото градско ръководство. Тази атака не е само срещу Гергов, а срещу всички нас. Искам да изразя неодобрението си към арогантното поведение на Националното ръководство. Целта е ясна - да може „Позитано 20“ да си нареди листите както си иска, по служебен път, с хора, които нвмст лично мнение, зад тези действия стоят и шепа местни социалисти, които бяха изведени по естествен път от Изпълнителното бюро на Градската организация. Искат да се върнат на бял кон, служат си с манилупалии. Те са обединени от обща кауза - келепир. Но БСП е едно голямо семейство, обединено зад общи идеали. Тези хора показват, че не уважават дори самите себе си. Ние сме единни, сплотени, знаещи, можещи иу важавани хора, които сме помагали на всички. Ние сме ръководени от собствените си идеали и сме давали от себе си без нищо да искаме в замяна. Категорично няма се дадем!“, отсече Паунов. 

Бившият лидер на БСП в Пловдив Красимир Трифонов заяви, че до вчера е бил ибеден, че  партията е била най-демократичната в България. „Най лесно е да тръгнеш срещу Георги Гергов - човек с име и позиция“, заяви той и изрази подкрепата си за него. 

Мнението си изказа и депутатът Георги Търновалийски. „Това, че сме изправени пред вас не е нашият протест срещу Корнелия Нинова. Нашият протест ще е утре в София. Няма да се оставим на манипулациите, на натиска на един малък кръг от хора да се опитат да ни отстранят. Въпросният доклад е изпълнен с лъжи и некомпетентност. Няма как да приемем решение за отстраняването на Георги Гергов и да не реагираме срещу него. Решенията се взимат еднолично. Нинова ще наложи своето решение върху Националния съвет. Много пъти бе казано в какво положение сме, какво трябва да правим. Загубата на предстоящите избори ще е голяма. След тази поредна загуба ще очакваме нейната оставка“, заяви Търновалийски. 

„За нас като политическа сила е важно да се представим добре на изборите. Това явно не е приоритет на нашето ръководство. Явно целта не е да спечелим изборите. Нинова заявява, че БСП трябва да стане незаобиколим коалиционен партньор. Е това не е нашата партия“, посочи депутатът по време на днешната пресконференция. 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Една жена, която знае историята му

Една жена, която знае историята му

07.01.2021 | 20:15

Радвам се. Много хора отблъсна от БСП.Такива хора омърсиха партията на моите родители. А тези за тези млади лъвчета около него , имах по-високо мнение и надежди за бъдещето.Жалко!

Отговори
4 0
Дядо Йоцо!

Дядо Йоцо!

07.01.2021 | 19:36

Айде и полюциите на Г. Г. си показаха главите! Всички ялови имбриони се появиха! Всички ги видяха, колко са и кои са! Края на идилията на тези безсрамбици дойде! Тези вечни съветници, секретари и мекерета вече ше се простят с позициите си! Идва новото време на новите лица я БСП!

Отговори
3 0
Свинарче

Свинарче

07.01.2021 | 16:40

Като сте много солидарни Изпълнителното бюро-напускайте и вие бе нещастници

Отговори
5 0
Ами комуняги вие губите града заради гергов бе кауни

Ами комуняги вие губите града заради гергов бе кауни

07.01.2021 | 15:56

Че досега Гергов на три пъти подаряваше Пловдив на герб.Негова основна заслуга е да докара крадлив из..род ,като маминия на власт.И много добре се разбираха.Справка ,разпределянето на обществените поръчки.

Отговори
12 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?