Пловдивският протестър - успял човек на средна възраст, културен и еко

Хореограф, природозащитници, десни общински съветници и стари муцуни от политиката викат "Оставка" всяка вечер под тепетата.

 

Профилът на пловдивския протестър е различен от този на столичния. На митингите под тепетата средната възраст е значително по-висока. Покрай младите хора тук откриваме и доста познати лица от политиката, представители на малкия бизнес и артсредите, както и природозащитници. 

С изключение на два-три случая, когато в шествията се включиха 4-5 хиляди души, митингите в Пловдив не са така шумни и многобройни. Най-често на площад "Стефан Стамболов" и по Главната се събират около стотина души. Държат се възпитано и не предизвикват конфликти с униформените, които следят за спазването на реда. 

Сред най-популярните лица на протестите в Пловдив е Асен Костов. Учредителят на инициативния комитет за защита на парка до хотел "Санкт Петербург" отдавна е изкушен от политиката. Беше кандидат за кмет на район "Северен" от гражданската квота на "Демократична България". Изкушени от екотемата са и други участници в митингите - Павел Начев, който бе сред най-активните в акцията на плаж "Росенец", и природозащитникът Ненко Манолов.

Колорит в протестите под тепетата внасят хореографът Ники Серафимов и няколко млади представители на артсредите.

На площада пред общината редовно се събират изкушени от политиката пловдивчани. Най-многобройна е групата на партия „Възраждане“, а сред редовните участници в протестите е Сузана Николова, бивш общински съветник, преминала през ГЕРБ и "Воля". 

В началото на протестите често срещахме и общинските съветници от "Демократична България", които обаче напоследък не са така активни. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Л.М.

Л.М.

30.07.2020 | 02:22

Всички "протести" в страната са слаби, с малко хора!Сред тях няколко диваци, за да вдигат шум и не е необходимо да им се обръща внимание!

Отговори
2 3
хкб

хкб

29.07.2020 | 12:07

Скапани комунист паразит

Отговори
3 3
ПЕНЬО

ПЕНЬО

29.07.2020 | 09:31

ПЛОВДИВСКИЯТ ПРОТЕСТЪР Е МЕДИЦИНСКИ НЕГРАМОТЕН-САМО ДВАМА СА С МАСКИ,,ВИДНО ОТ СНИМКАТА. КЪДЕ МУ Е КУЛТУРАТА И ЕКОТО...? НЕ ВИЖДАМ ТРИТЕ "д". АВИНА ИМА И ОНЯ СЪС СВИТИЯ ЮМРУК,ЧЕ НАСЪСКА ПЛЕБСА ДА ИЗЛЕЗЕ НА УЛИЦАТА!!!!

Отговори
10 3
Ще ще

Ще ще

29.07.2020 | 08:09

Успялия човек работи не ходи на протести да мучи за избиване на егото на някакво си отровно трио от провалени джендъри.

Отговори
15 6

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?