Следвайте ни

Министър на Иван Костов влиза в листата на ГЕРБ-СДС в Пловдив

viber icon

Здравният министър от правителството на Иван Костов Илко Семерджиев се включва в предизборната кампания в Пловдив в листата на ГЕРБ-СДС. Семерджиев е предложен от СДС и е на десето място. Той пристигна заедно с лидера на ГЕРБ Иван Тотев, който е втори в листата след Бойко Борисов, и още няколко кандидати, за да участват в регистрацията.

„Дошло е време, когато всеки трябва да се обозначи къде е. В момента имаме акт „Магнитски”, който не е толкова корупционен скандал, колкото е начин да се ориентираме – евроатлантизъм или евроазитство", каза Семерджиев. Това е причината аз отново категорично да застана с ГЕРБ – СДС,  защото нашият цивилизационен избор е Европа, Европейския съюз и евроатлантически договор. Това е нашето семейство, заедно с дясната  Европейска народна партия", подчерта кандидатът за народен представител.

Радомир Чолаков, който е трети в листата, смята, че ако хората, гласували за ГЕРБ - СДС, си имат себеуважението, отново трябва да  гласуват за ГЕРБ. И ако са се ядосали на несправедливите обвинения, всеки да доведе пред урните още по един избирател", прикани юристът, който беше депутат в 45-то Народно събрание.

Тотев  благодари на Вежди Рашидов и Спас Гърневски, който е пискал да бъде преместен на 22-ро последно място, като изтъкна, че са дали всичко от себе си.

Младото поколение е представено от общинския съветник Пенчо Малинов от младежката организация. Той е на 34 години, има икономическо образование и в момента завършва  докторантура в сферата на икономиката и маркетинг. Иван Тотев отбеляза, че в ГЕРБ са направили поука от предишните избори и сега в листата има повече млади хора, както и трима  директори на пловдивските училища. 

„Изключителна чест за мен да бъда включен в листата и това за пореден път ГЕРБ доказва, че гласува огромно доверие на младите хора”, каза Пенчо Малинов. 

 В листата са още зам.-директорът на РЗИ – Пловдив д-р Аргир Аргиров, преподавателят  в Аграрния университет доц. Стефан Шилев, двамата районни кметове Костадин Димитров на „Тракия” и Иван Стоянов на „Източен” съответно на 6-то и 7-мо място.

Според Иван Тотев ГЕРБ-СДС имат всички шансове да спечелят четири твърди мандата в Пловдив. тъй като листата на 40% е обновена и в нея има и много млади хора.

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Георги v.

Георги v.

07.06.2021 | 16:52

Юнак до юнака! За капак ония подлеци и мерзавци от СДС пак са на линия. Излъгаха хората през 90-те, но паметта е къса. И сега пак са на линия. "Нови хора".

Отговори
5 1
смешен

смешен

07.06.2021 | 14:14

Радомир Чолаков , голяма глу-пост си изрекал брат :) Себеуважението ме кара да се огледам и видя как живеят българите. За твое голямо съжаление положението е ОТ-ЧАЙВА-ЩО.....ПРОДАВАНЕ на органи, далавери във ВСЕКИ бранш от живота, милиарди, калинки, 112 място...и т. н и т.н . Мога да изброявАМ ----- до УТРЕ , но няма защо ...и ти си ги знаЕШ тия работи..но интереСЪ клати ФЕ-съ...

Отговори
8 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?