Следвайте ни

ГЕРБ в Пловдив с най-много членове в секционните комисии за вота

viber icon

Община Пловдив проведе днес консултации за сформиране състава на секционните избирателни комисии (СИК)  на територията на Община Пловдив за изборите за народни представители на 11 юли. Консултациите бяха председателствани от секретаря на Община Пловдив Ангелина Топчиева.

В тях участваха представители на парламентарно представените партии и коалиции в 45-тото Народно събрание – КП ГЕРБ-СДС, ПП „Има такъв народ“, Коалиция „БСП за България“, ПП ДПС, Коалиция „Демократична България – обединение“ и Коалиция „Изправи се! Мутри вън!“

Консултациите завършиха със съгласие, като по време на разговорите политическите формации се договориха за разпределението на общо 4047 представители в 459 СИК по следния начин:

Коалицията ГЕРБ-СДС ще имат в комисиите 1175 човека. Партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ ще бъде с 799 представители, коалиция „БСП за България“ – с 673. ДПС ще имат 482-ма свои в СИК, а коалиците „Демократична България – обединение“ и  „Изправи се! Мутри вън!“ - по 459.

Всеки един от представителите на политическите партии в секционните комисии, които желаят, имат възможност да бъдат ваксинирани с избрана от тях ваксина. В момента в РЗИ-Пловдив има налични от всички одобрени видове.

Предстоят консултации за подвижните СИК и тези в болниците.

Избирателните списъци вече са публикувани на страницата на Община Пловдив.

Повече информация за вота можете да видите в раздела „Избори НС 2021“ –  https://www.plovdiv.bg/announcements/elections/.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?