Следвайте ни

ГЕРБ търси обрат след провала на 4 април с нова листа

Голямата изненада е четвъртото място на Пенчо Малинов от младежката организация 

viber icon

Минимум четири депутатски мандата с надеждата за пет си поставят за цел  в коалицията ГЕРБ-СДС в Пловдив. Не е ясно обаче на какво се надяват партийните стратези под тепетата, за да очакват 3 месеца по-късно по-висок резултат с листа под индиго. Списъкът с кандидат-депутати ще бъде внесена днес от областния координатор Иван Тотев, като промените са козметични. Единствената изненада е поставянето на Пенчо Малинов от младежката организация на ГЕРБ под тепетата на избираемото четвърто място. 

Предишната листа е коригирана, но не се реализира идеята на избираеми места да бъдат изтеглени успешните районни кметове. На 4 април  ГЕРБ-СДС успя да спечели едва три депутатски мандата вместо петте през 2017 г. Това бяха Бойко Борисов, Иван Тотев и Вежди Рашидов. След като Борисов предпочете да влезе в парламента от София, депутат стана следващият в листата -  юристът  Радомир Чолаков. Сега той е на трето място. Скулпторът Вежди Рашидов се отказа от състезанието поради напредналата възраст. Четвърта позиция заема Пенчо Малинов от младежката структура на ГЕРБ и  общински съветник, пета - бившият шеф на РИОСВ и преподавател в Аграрен университет доц. Стефан Шилев.

Спас Гърневски е на последното 22-ро място,

както той самият пожела. 

Бившият областен управител Дани Каназирева и депутат в последното Народно събрание  отново е начело на листата на ГЕРБ в 17-ия МИР (многомандатен избирателен район), потвърди координаторът на партията за Пловдивска област и кмет на Община Стамболийски Георги Мараджиев. Кандидатите ще бъдат регистрирани днес в 17-а РИК.

На второ място този път е Младен Шишков, бивш председател  на Общинския съвет в Раковски. Младен Шишков беше избран в 44-тото НС, а след това и в 45-ото, след като с преференциален вот от 9.93% се класира на второ място след водача на листата на ГЕРБ-СДС за област Пловдив. Младен Шишков беше събрал 3500 преференции и измести втория в листата, припомни Мараджиев.

Коалиционният партньор от СДС Йордан Кръстанов, който на миналите избори беше втори, сега заема трета позиция, а  бившият народен представител Данка Люртова от Карлово - четвърта. Пети е Димитър Янев, както и при предишния вот, когато успя да събере близо 1500 преференции в Асеновград.

Искаме да запазим резултата от предишните избори,

когато ГЕРБ-СДС спечели три мандата в областта и задмина с 8000 гласа партията "Има такъв народ" и с 5500 БСП, коментира Георги Мараджиев. Той счита, че партийната организация е в добра кондиция, а хората се притесняват единствено от машинно гласуване. В цялата община секциите  са с много избиратели и навсякъде ще има машини.

Според Георги Мараджиев ГЕРБ-СДС има потенциал дори и за четири места от областта в 46-ото Народно събрание.

 

 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (9)

ТОТЕВото име превръща "листата"  в ЧЕРЕН списък

ТОТЕВото име превръща "листата" в ЧЕРЕН списък

07.06.2021 | 17:47

ТОТЕВ е интересно именце, любимо на пловдивските данъкоплатци мечтаещи да си го избират милия КлептоКрат и да го преизбират... След като първият му хитроумен опит да се барикадира от *р*восъдието чрез депутаЦки ИМУНИТЕТ за мандат-три (до ДАВНОСТ!) се скапа и парашутът му остана недоОТВОРЕН... "ОБРАТ" ли- смях! Напълно проваля ГЕРБавата кампания, бе будали!

Отговори
2 0
Слава

Слава

07.06.2021 | 12:09

в хората от тази партия има много показност то първи копки на разни дребни и поголеми неща то рязане на ленти те задминаха първите от времето на социализма на нас хората май това и тогава и сега ни идва в повече е ясное че по този начин се набива в главите на хората тази партия ама от цялата работа май нощо не става мина времето когато лягахме и ставахме и все дрънчеше кой е главния секретар на мвр кеде е и как е хванел някой разбойник ама неможе да се влиза в такива стари филми а да мислим и живеем съвременно както всички го искат

Отговори
4 5
Кунфу

Кунфу

07.06.2021 | 12:00

Нов бардак със стари мискински не се прави!

Отговори
12 3
ХанкоБрат

ХанкоБрат

07.06.2021 | 12:15

Оообрат се прави с честни, морални и неопитнени личности а не с брутални крадци, измамници и ренегати! Обрата с тези хора в листите, може да се случи ако тези явни крадци попаднат в ареста и затвора и тогава да кажат на хората, ето го обрата начело с Пенчо или Генчо! Анадъннму!

Отговори
11 1
Бостанджията

Бостанджията

07.06.2021 | 11:51

Точно тия две тикви прецакаха всичко хубаво ! Тикви....

Отговори
9 2
Весо

Весо

07.06.2021 | 11:19

С крадеца Тотев и със Здравка сервитьорката напред към светли бедуини!

Отговори
15 2
БОЙКО ПРОСТИ МИ ,НО НАПЪЛНО ИЗТРЕЩЯ

БОЙКО ПРОСТИ МИ ,НО НАПЪЛНО ИЗТРЕЩЯ

07.06.2021 | 10:56

ОБРАТ ЩЕ МИ ПРАВИ С МАМИНИЯ И ДАНА ИЗМАМАТА !КАК ДА СТАНЕ БЕ БОЙКО????

Отговори
17 2
Тиква

Тиква

07.06.2021 | 09:16

Какъв обрат с тия двама бъдещи затворници от снимката ?

Отговори
23 3
Гаро

Гаро

07.06.2021 | 07:47

ууу

Отговори
17 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?