Двама 32-годишни ще водят БСП в „Централен“ и „Южен“

Двама 32-годишни социалисти оглавяват организациите на БСП в пловдивските райони „Централен“ и „Южен“. Това решиха делегатите на отчетно-изборните конференции, които се проведоха през уикенда. 

За втори мандат начело на социалистите в „Централен“ остава общинският съветник Тодор Стоилов. За него гласуваха 55 членове на форума, а за другия кандидат - Калин Милчев,  гласовете „за“ бяха 18.

„Благодаря за категоричната подкрепа, тя е оценка както за работата ми като председател, така и на целия Районен съвет”, каза в заключителното си слово Тодор Стоилов. Преди това той направи подробен отчет за работата на структурата и анализ на постигнатите резултатите. Критично посочи слабостите и даде заявка за отстраняването им, изтъкна добрите инициативи и гарантира продължаването им.  Той се спря и на актуалната политическа обстановка в града и страната, за да изведе и главните политически цели. „Нашата мисия, нашата кауза са справедливост, борба с неравенствата и защита на достойнството на всеки човек”, подчерта Тодор Стоилов. Младият лидер прие препоръките на форума за изграждане на помощни структури от експерти по секторни политики. 

Стоилов поздрави и новоизбраните членове в Районния съвет, половината от които са млади и образовани хора под 35 години. 

БСП – Централен ще има най-много делегати на градската партийна конференция – 47. На Конгреса през май районната структура ще бъде представлявана от Георги Гергов, инж. Ангелина Божилова, Димитрина Вакрилова, д-р Ивайло Мурджев, д-р Кирил Атлиев, д-р Любомир Паунов, Петя Манева и Тодор Стоилов. 

Тринайсет пък са номинираните за председател на БСП. Сред тях най-много подкрепа събират Корнелия Нинова, Кирил Добрев, Георги Гергов, Валери Жаблянов и Костадин Паскалев.

На отчетнто-изборната конференция на БСП в „Южен“ пък за председател на районната организация беше избран 32-годишният Костадин Беларев. Той получи подкрепата на две трети от делегатите на форума.

„Искам моето дете да израсне в Пловдив и да получи образованието си в България”, заяви младият баща, за който семейството и семейните ценности са основополагащи. Той е магистър по счетоводство и  работи в частния сектор. Категоричен е, че свободната предприемаческа инициатива трябва да има възможности за развитие и БСП е политическата сила, която може да стане гарант за това. Социалистическата идея за него кауза и ценност като наследник на партизански род. 

Беларев е минал през всички нива на партийната йерархия – от основна партийна организация, през младежки лидер и член на Градския съвет. Досегашният председател на БСП – Южен доц. Иванов се гордее, че най-много младежи от неговия район са активно ангажирани с реалната политика. 

Преди изборната процедура делегатите приеха отчетите за четиригодишния мандат на Районния съвет, Районната контролна комисия, на народния представител Теодора Халачева и общинския съветник Ангел Иванов. 

БСП – Южен излъчи и своите делегати на 50-я Конгрес на партия. Това са Красимир Трифонов, Костадин Беларев, Теодора Халачева, Ангел Иванов и Ангел Петров.

Номинирани за председател на БСП са Георги Гергов, Кирил Добрев, Корнелия Нинова и Явор Гечев.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?