Цветанов: Натискат гербери в Пловдив да не идват при мен

Цветан Цветанов намекна за упражняван натиск в Пловдив върху хора от структурите на ГЕРБ, които искат да се влеят в неговия проект „Републиканци за България“. 

„Искам да призова и да помоля както кмета на Пловдив, така и тези, които имат управленски лостове за въздействие върху хората. Не го правете!. Страхът не може да гарантира успех в управлението, нито дава политически дивиденти, а само връща  хората към времена от миналото“, призова Цветанов. 

На въпрос кои хора са пристискани от структурата в Пловдив, Цветанов отговори: „Питайте Здравко Димитров!“. 

Запитан дали си комуникира с Бойко Борисов и кога последно се е случило това, бившият му заместник каза: „Последно с Борисов говорих през април по повод моя имен ден, след което за моя рожден ден. После го потърсих за неговия рожден ден, но той не ми вдигна телефона и затова просто му пратих съобщение, за да го поздравя“.

Цветанов изключи ГЕРБ като основен опонент на политическия му проект „Републиканци за България“ на предстоящите парламентарни избори. 

„Най-големите ни опоненти са БСП и ДПС. С най-близки до нашите идеи са "Демократична България", заяви той. 

Цветанов обяви, че партията му „Републиканци на България“ ще се явява самостоятелно на предстояшите парламентарни избори. 

„Участието в парламентарните избори е първата стъпка за участие в управлението на страната. Но ние се подготвяме много сериозно отсега и за предстоящите местни избори след 3 години. Има на места частични избори, които ще бъдат провеждани. Ще направим всичко възможно да участваме. Вече имаме и концепции по някои от населените места, в които съвем скоро може да имаме първия кмет от „Републиканци за България“, коментира той. 

„Целта ни е на парламентарните избори да се превърнем в незаобиколим фактор в политическия живот на страната – на парламентарно ниво и в Изпълнителната власт“, заяви още Цветанов.

Бившият втори в ГЕРБ коментира и кризата в страната. Според него изходът е провеждане на предсрочни парламентарни избори. 

„В момента в тази конфронтационна среда, в тази институционална криза, в тази междуличностна противопоставеност между водещите представители на българските институции, администрацията на всяко едно ниво в държавното управление просто е блокирала. Това е тежък знак за българските граждани, които искат диалог с тези институции и да се решават техните проблеми. Това се оставя настрани. Управлението, което имаме днес - бързите решения за харчене на пари, за натоварване на бюджета на следващите правителства – това е грешна политика и безпомощност, опити за харчене на пари. Аз знам какво беше 2009-а година, когато поехме управлението от Тройната коалиция. Имаше много харчове, много подписани договори без финансово обезпечение. И трябваше в условията на тежката финансова криза хем да се затяга бюджета, хем обаче да се плащат или да се прекратяват, там където е възможно, сключени договори. 

В момента диалогът е нарушен  и трябва да върнем парламентаризма във формата и начина, по който действително да се обсъждат теми и да се правят анкетни комисии по актуални теми, които вълнуват страната ни“, подчерта той. 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Карта

Карта

18.09.2020 | 17:32

Смешен плач.....!!!

Отговори
4 0
Трафик

Трафик

18.09.2020 | 17:31

Те ако имат акъл сами няма дойдат.. Ти си ясен търсиш начин да си запазиш ГЪ. зА и апартаментите.... Те защо да идват при тебе??? Нов бардак със стари Ку. рви не става... Първо ти си отдавна чао... Така че за къв да се хващат с теб... ЗАРЕВА КАТО КУЙОТА ЗА ГЛУПАЦИ ДА ТИ СЕ ВРЪЗВАТ... ТУК МАЙ ХВАТКАТА Е ДА УЧАСТВАМ, ДА ЛАПНА ЕДНО ПАРИ ПРЕД ИЗБОРНО... ТО ЧЕ НЯМА ДА ВЛЯЗА НЯМА АМА ДА НЕ СЪМ ВАЛАТ... ОЩЕ ЕДИН АПАРТАМЕНТ ДА ВЗЕМА...

Отговори
3 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?