Следвайте ни

Цветанов издаде кои ще влязат в новата му партия и кой му дари офис в Пловдив

viber icon

Политическият проект на Цветан Цветанов „Републиканци за България“ ще заложи предимно на млади и образовани хора.  Това обяви бившият втори в ГЕРБ на пресконференция в Пловдив. 

Цевтанов съобщи, че политическият му проект ще стартира реално на 20 септември. Тогава ще има среща с хората, които са част от Инициативния комитет. Те ще приемат учредителна декларация. Самото учредяване ще е на 27 септември, когато ще бъде гласуван уставът и органите за управление на новата партия.

„Над 60 % хората в Инициативния комитет, които са около 100, са нови лица и въобще не са се занимавали с политика, но изповядват евроатлантическите ценности.  Само от 5 до 7 ще са бивши членове на ГЕРБ. Има страшно много млади хора", увери Цветанов. 

Според него в Инициативния комитет  ще има хора от всяка една точка на света.

"Има българи, които над 40 гоини живеят и работят в Германия. Има млади хора, които са завършили в Берлин, в Лондон, във Вашингтон. Има и хора от Австралия. В Инициативния комитет ще бъде известният щангист Благой Благоев, който представлява българската общност в Мелбърн. Има представители от средите на здравеопазването, образованието, също адвокати, които ще участват активно в нужната промяна на съдебната система“, каза още Цветанов. 

Той подчерта, че за един политически проект е много важно уважението и толерантността към всеки един етнос. „В „Републиканци за България“ ще има много важни и знакови хора, които под една или друга форма са участвали в други проекти, но винаги са искали да има защита на правата и свободите на всички български граждани, независимо от техния етнически произход. Ще има представители на различни етноси в този проект. Това ще бъде първият национален политически проект, който ще даде равната представителност на всички с различен етнически произход.  Уважавам и мюсюлманите, и християните, и арменците, и евреите“, посочи той. 

Цветанов представи специално Иван Тодоров, който живее над 30 години в Чикаго и работи за съхраняването на българщината в САЩ. 

Той твърдо е подкрепил партията и е заявил, че ще направи дарение – негова наследствена къща в Пловдив ще се ползва за офис на „Републиканци за България“.

Цветанов каза още, че в рамките на няколко месеца политическият проект вече има изградени структури с почти над 70 % покритие в Пловдивско. На национално ниво, ядра са създадени в 70 % от страната. 

„Искам да възприемате „Републиканци за България“ не като проектът на Цветан Цветанов. Това е проектът, който обединява център-дясно мислещите български граждани, това е проектът, който няма да бъде лидерски. Искаме да има реален политически живот и затова в бъдещия политически проект ще има изпълнителен съвет от над 30 души, за да може както експертизата, така и политическия опит да бъдат съвместявани“ , категоричен беше Цветанов.

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (9)

бдфнрйгф

бдфнрйгф

18.09.2020 | 19:58

Цветанов, прибери и всички пловдивски протежета, като не забравиш Тотев!

Отговори
5 0
- -

- -

18.09.2020 | 18:35

Добре е за България разцепването на гербeрастите.

Отговори
4 1
Тотев

Тотев

18.09.2020 | 14:42

човекът дошъл да организира концерт на Веско Маринов, Вие наскачахте да го плюете, пък може и апартамент да си търси в Пловдив, знаеш ли....

Отговори
7 0
Човек може да си помисли,

Човек може да си помисли,

18.09.2020 | 14:40

че Тиквата е с нещо по-различен от Цвъки.

Отговори
6 2
Стефчо

Стефчо

18.09.2020 | 14:12

Този докара ГЕРБ до това положение. Подкрепяте навсякъде местните олигарси, Мачлаха хората с различно мислене по места и ги изключва ха от партията. Той толерираше и държеше Тотев два мандата. Колко нови и млади хора допусна да са депутати или Евро депутати. Все едни и същи от Пловдив, Менда, Лазаров, Ташков. Как има очи да излиза пред хората и да прави партия, сле като не може да обясни с какви доходи е придобил и ти за милиони.

Отговори
19 1
Цветарката

Цветарката

18.09.2020 | 13:55

И да не забравиш : "Търсете Краварката /Цветарката/ в ЛЕВИЯ ЪГЪЛ"

Отговори
11 1
ПИНОКИО

ПИНОКИО

18.09.2020 | 13:41

ТОЗИ ЛИСУГЕР АКО ПРОБИЕ В ПАРЛАМЕНТА НАИСТИНА БЪЛГАРИТЕ СМЕ ТВАР!! ТОЗИ ТРЯБВА ДА БЪДЕ РАЗПНАТ ЗАЩОТО ТОЙ НАПРАВИ ГЕРБ ТАКАВА КАКВАТО Е В МОМЕНТА, ПО НЕГОВО ВРЕМЕ ЧЛЕНОВЕТЕ И ВСИЧКИ, КОИТО ИСКАТ НЯКАКВО РАЗВИТИЕ ТОЙ ГОИ НАКАРА ДА СЕ СЪОБРАЗЯВАТ И ВИНАГИ ДА ВНИМАВАТ С ГЕРБ!! ТОЗИ ЧОВЕК Е ГЬОБЕЛС - ПО ЛОШ ОТ ДИКТАТОР!!

Отговори
25 2
777

777

18.09.2020 | 17:20

Син на доносник на ДС

Отговори
5 0
Лина

Лина

20.09.2020 | 16:43

Този сам си повярва., мо хората не са балами....

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?