Асен Костов: Стига със старите муцуни, нека да се даде път на честни и можещи хора

Протестираме, защото едни и същи хора управляват държавата десетилетия наред, без да се случва очакваният от всички нас напредък в стандарта на живота. Основната задача на управляващите е да разпределят милиони и милиарди левове между определен кръг и никой не знае къде изчезват тези пари. 

Едни и същи лица се въртят в политиката от 15-20 години, от една партия отиват в друга. Местят се от пристанище на пристанище, от кей на кей, само и само да се доберат до постове и хранилки.

Много странно е как влизат със скромни доходи във властта и след три-четири години се сдобиват с хотели по морето, луксозни джипове и имоти. От години в България се наблюдава ограбване на народа.

Това статукво трябва да се смени. Затова се изправяме да кажем НЕ на страха. Искаме да има граждански контрол, а старите муцуни  и нечистоплътните хора да изчезнат от управлението. Трябва да се даде път на млади хора, образовани, честни, доказани в професиите си. Не виждам „проветряване”, за което г-н Борисов говори. Напротив, видях още по-силно запечатване на статуквото. Прилага се принципът „стани да седна”.

България не е бедна държава. Проблемът е, че много се краде. Неслучайна е приказката, че за милиони няма закони, за кокошка няма прошка. Рибата мирише откъм главата - министри и депутати имат имоти и дебели банкови сметки. В Пловдив някои местни величия заграбиха цели квартали, имат и хотели в Гърция. Някои от тях познавам - бяха бедни студентчета, а сега не могат да си преброят парите. Корупция има на всички нива и започва от високите. Това е нетърпимо.

Настояваме за въвеждане на машинно гласуване, за да няма манипулации с преброяване и надписване на гласовете.  Предлагам промяна в Изборния кодекс - да се въведе задължително гласуване, както е направено в Гърция. Щом живееш в България, не може от една страна да не гласуваш, от друга да искаш промяна.

Социалните мерки, предприети от правителството, няма да решат проблемите на повечето граждани. Моите родители цял живот са работили за държавата и това, че получават пенсии по 300 лева, е подигравка, както и въпросните 50 лева бонуси. Смятам, че те са заслужили достойни пенсии, а не подаяние.

Ние сме  граждански активисти  и  не искаме в протестите да участват партии. Считаме, че е достатъчно да ги организираме с участието на повече хора веднъж в седмица. А и много граждани се притесняват да протестират, защото срещу тях могат да бъдат упражнени репресии.

Категорично възразявам срещу твърденията, че протестите са платени. Ако някой ми каже, че съм платен, с него ще отида на детектор на лъжата и ще искам резултатите да излязат публични. Душата ми е чиста, както и на хората, които познавам на протеста.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?