Александър Държиков: Зелена зона ще улесни паркирането

С въвеждането на еднопосочно движение в кварталите  и със създаване на зелена зона  ще се разкрият повече места за спиране. Така председателят на Общинския съвет Александър Държиков /ГЕРБ/ коментира една от мерките за решаването на големия проблем с паркирането,  които се подготвят от  екипът на новия кмет Здравко Димитров.

При еднопосочно движение паркирането е разрешено от дясната страна на улицата, а там, където пътното платно е достатъчно широко, може да се спира и вляво, отбеляза Държиков. Той напомни обаче, че за зелена зона най-напред  трябва да има широк обществен дебат и едва тогава да се гласува промяната в местната наредба за престой и паркиране. 

Предполагам, че гражданите ще са доволни, защото живеещите ще имат сигурно място срещу абонаментна годишна такса, а и  хората, които идват с автомобил по работа, също по-лесно ще си намерят място, каза шефът на местния парламент. 

По думите на зам.-кмета по транспорт Тодор Чонов зелена зона може да се обособи около синята,  тоест в широкия център, но за местата ще се плаща по-малка такса. Както "Марица" писа, в момента шофьорите броят по два лева на час в синя зона, а домуващите си купуват за  60 лева годишен пропуск, за да паркират  на улицата пред жилището си.  Според Тодор Чонов цената в зелена зона би могла да бъде левче на час. 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?