Следвайте ни

Провеждат безплатни уебинари за следване в чужбина

Консултациите са онлайн за ученици от 10., 11. и 12. клас

viber icon

Посредниците за кандидатстване зад граница започват серия от безплатни уебинари и онлайн Дни на отворените врати с университети зад граница. Така се опитват да спасят кампанията в условията на световна пандемия на коронавируса, която обърка и завършването на гимназистите, и приема във висшите училища, а вероятно и ще откаже  много младежи изобщо да пробват силите си в чужди университети.

Динамичната ситуация променя срокове и условия за прием там. За да са запознати кандидатите с тях, е в ход национална кампания на „Интеграл” под наслов „Бъдещето е „на линия”. Тя е предназначена за ученици от 10., 11. и 12. клас. В конферентни връзки на живо желаещите могат да научат  кои са евъргрийн специалностите и професиите на бъдещето, условията за обучение и живот във водещите дестинации, тънкости при кандидатстването, цени във вузовете и разходи за живот, последни новини за променени срокове и условия в динамичната ситуация. Нужна е само предварителна регистрация.

Днес от 16 ч. уебинарът е на тема избор на специалност и план на действие. Утре във фокуса е следването в Германия, на 6 април предстои уебинар за изграждане на успешна стратегия за кандидатстване. Маратонът продължава на 8 април с условията за обучение в Испания, на 10 април идва ред на Дания, на 13 април ​- на Франция, а на 15 април - късен прием във Великобритания. На 21 април темата отново е избор на професия, а на 24 април онлайн ще се дават разяснения за кандидатстване в САЩ и американски университети в Европа.

UNIFY - единственият специализиран консултант за образование в Холандия и официален представител на холандските университети, също ще проведе  уебинар за кариерно ориентиране - на 13 май от 20 до 22 ч.

И "Едланта" призовава "Остани вкъщи", като дава опция желаещите да запазят час за дистанционна консултация, а след това консултант да ги потърси. 

Виртуално на гости на Hanze UAS

Онлайн Ден на отворените врати организира на 3 април от 16 до 20 часа  Hanze University of Applied Science. Записването става през сайта на UNIFY.

Потенциалните кандидати ще могат да разберат повече за начина на обучение в Hanze UAS, как би изглеждал животът им като студент там и какъв е животът в Грьонинген. Ще могат да задават въпроси на чуждестранни студенти, които вече учат във вуза, както и на преподаватели и международни представители на университетите.

Hanze University of Applied Science е водещ университет в Нидерландия, предлагащ множество бакалавърски и магистърски програми в сфери като бизнес и мениджмънт, комуникации, дизайн, гейм дизайн, инженерство и други.  

Основният фокус на всички програми е върху устойчивото развитие на бизнес сферата, както и в сферата на изкуствата и науките. Освен това Hanze UAS е дом и на най-старата академия за изкуство в Холандия - Minerva Academy of Art, както и на консерваторията Prins Claus - една от най-добрите музикални академии в страната. 

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?